Ehitusettevõtja: kokkuhoid paar miljardit oleks juba midagi

Riik suudab järgmisel aastal personalikuludelt kokku hoida veidi vähem kui 60 miljonit krooni. EBC Ehitus AS suuromanik Ago Arge leiab, et kui riigiaparaadi kokkuhoiud küüniks miljarditeni, siis saaks juba kokkuhoiust rääkida.

“60 miljonit, see pole üldse mitte mingi raha. Loomulikult,” kommenteeris Arge ära otsustatud kokkuhoidu ning lisas: “Kui seal paar miljardit kokkuhoidu tekiks, siis saaks hakata mingist asjast rääkima. 60 miljonit pole küll mingi summa.”

26 000 riigiasutuse ametnikust, kelles küll kahe aasta jooksul on koondatud 1061 pidas ettevõtja mõistlikuks vähendada kolmandik.

Teisalt leidis suuromanik, et alles jäävaid häid töötajaid ei tohiks palgaga demotiveerida. “Aga see ei tähenda, et palgafond peaks minema väiksemaks. See raha tuleks maksta võimekatele inimestele,” tõdes Arge.

Täna kirjutas Äripäev, et ministeeriumid ja riigiasutused koondavad praeguste andmete põhjal selle ja järgmise aasta jooksul neli protsenti ametnikest, mis ettevõtjate hinnangul on erasektoris toimuvate koondamistega võrreldes vaid iluravi.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed