11. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko kohtusse kaevanud eksjuht täpsustas hagi

Täna hommikul Kentmanni kohtumajas toimunud istungil, Merko Ehituse endise ehitusdirektori Ott Kikkase ja Merko Grupi vahel, palus kohtunik Kikkase esindajal Denis Polmanil kaebust Merko Gurpi vastu täpsustada. Esindaja nõustus.

Kuna kohtunik leidis, et hagi on esitatud Merko Grupi 18.02.2008 otsuse ühe punkti kohta, kuid Kikkas soovib hageda tervet otsust seati täpsustuste esitamise kuupäevaks 2. detsember 2008. Peale kaebuse sisu täpsustamist saavad Merki Grupp ja E.L.L Kinnisvara täiendava tähtaja omapoolsete vastuste või vastuväidete esitamiseks.

Samuti jõudsid nii Ott Kikkase esindaja kui Merki Grupi ja E.L.L Kinnisvara esindaja kokkuleppele, et edaspidi toimub kohtupidamine kirjalikult, mistõttu uut istungi aega ei määratud.

Merko Grupi ja E.L.L Kinnisvara esindajad taotlesid kohtunikult istungi kinniseks kuulutamist. Ott Kikkase esindaja seda vajalikuks ei pidanud. Kohtunik otsustas istungit mitte kinniseks kuulutada. Pooled kinnitasid teineteisele, et menetluse ajal ajakirjandusele kommentaare ei anna.

Istungil jäi Ott Kikkase esindaja esitatud hagile kindlaks ning kostjad Merko Grupp ja kolmas isik E.L.L Kinnisvara jäid kindlaks oma seisukohale, et mingit kahju hageja või kostjale Merko Grupi 18.02.2008 otsus teha ei saanud. Samas rõhutas Merko esindaja, et vaidlustatud otsuse alusel aktsiaemissiooni läbi ei viidud.

Varem on aripaev.ee kirjutanud, et Merko Grupi aktsiaemissioonist said väikeosanikud teada neile saadetud pakkumiskutses, mis jättis lühikese aja jooksul võimaluse osta senisele osalusele vastavas jaos lisaaktsiaid (6% osaluse korral tähendaks see umbes 21 miljoni krooni välja käimist). Pakkumisest loobumise korral tähendab see aga loobumist teenitud kasumiosast, kuna uutelgi aktsiatel oli tagasiulatuv jõud noppida eelmise aasta kasumilt makstavaid dividende.

Merko Grupi nõukogu liige Teet Roopalu on aripaev.ee-le varem öelnud, et Merko Grupi juhatuse ettepanek aktsionäridele, proportsionaalselt, korraldada uus emissioon, suurendamaks E.L.L. Kinnisvara likviidsust sel määral, et olla valmis reageerima ka võimalikele soodsatele kinnisvaraobjektide müügipakkumistele, mida juhatuse arvates lähiaegadel on oodata.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785