4. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aivar Villemson jäeti aasta maakleri valimistelt kõrvale

Kinnisvaramaaklerite Koda otsustas välja jätta aasta maakleri valimistelt A&A Kinnisvara tegevjuhi Aivar Villemsoni, põhjuse osas on seisukohad vastukäivad.

A&A Kinnisvara büroo maakler Martin Sillandile, kes Villemsoni kandidatuuri üles seadis, vastati Kinnisvaramaaklerite Koja poolt et Villemson ei sobi. „Möödunud aastal tuli tema kandideerimiselt tagasisidet, et ta on minevikus kriminaalkorras karistatud ning seetõttu on sunnitud juhatus tõdema, et ta ei sobi kandideerima aasta parima maakleri tiitlile,“ teatas Sillandile e-kirja vahendusel Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja büroojuht Ave Laanet.

Villemson on igal aastal kandideerinud ning fakt, et ta on kriminaalkorras karistatud, on avalikult teada. 2004. aastal kevadel võitis Villemson Äripäeva korraldatud mainekama maakleri valimised. Peale seda avaldas Eesti Ekpress Villemsonist loo „Narkoärimehe ümbersünd.“ 

Eesti Kinnisvaramaaklerite Koja juhatuse esimees Andrus Soonsein ütles ehitusuudised.net-le, et Villemson ei kvalifitseerunud aasta maakleri valimistel seetõttu, et ta pole tööl tegevmaaklerina. Soonsein möönis, et tegevjuhina teeb Villemson küll tehinguid, kuid tema nime pole igapäevaselt kinnisvara müügikuulutuste juures.

Küsimusele, miks Villemson võistluselt poole pealt kõrvale jäeti, vastas Soonsein, et see on tavapärane, et enne teist vooru jäetakse välja need kandidaadid, kes ei kvalifitseeru statuudiga. Tema sõnul on ka varem juhtunud, et esitatakse parima maakleri valimistele osakonna- või tegevjuht, ent siis on see inimene kõrvale jäetud.Ehitusuudised.net küsimusele, kas väljajätmise põhjuseks oli Villemsonile 2000.aastal mõistetud kriminaalkaristus, vastas Soonsein, et see polnud väljajätmise põhjuseks. „Tegu on eetilse probleemiga, mida ma ei soovi kommenteerida,“ ütles Soonsein.

Aivar Villemson märkis, et ei mõista missuguse regulatsiooni alusel on määratletud aktiivset vahendustegevust teostava maakleri mõiste? „Kuulutused portaalides? Minu igapäevaste aktiivse vahendustegevuse tunnistajateks on kindlasti paljud teiste maaklerfirmade maaklerid, hindajad,  notarid ja kliendid kellega suhtlen vahendusteenust osutades aktiivselt ja igapäevaselt. Kui Kinnisvaramaaklerite Koja juhatus leiab, et tänapäeva turustamisvõimaluste juures on ainsaks kinnisvara vahendamise kanaliks internetiportaalid, siis soovitaksin neile mõnda tõsiselt võetavat müügikoolitust, saamaks aru, et on olemas palju rohkem võimalusi aktiivse müügitöö teostamiseks,“ ütles ta.

Villemsoni sõnul jääb talle arusaamatuks, et kui ta Kinnisvaramaaklerite Koja arvates ei ole kõlbeline kandideerima aasta maakleri tiitlile, siis kuidas on Kinnisvaramaaklerite Kojal olnud sobilik võtta vastu minu poolt tasutud liikmemaksu ja seda juba aastaid?

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785