28. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statoili abil valmivad lasteaedade juurde liiklusõppe väljakud

Eesti Statoili ja Maanteeameti koostöös rajatakse 2009. aastal Eesti lasteaedade juurde 10 liikluskasvatuse õppeväljakut, et tutvustada lastele läbi lõbusate mängude liiklemise põhitõdesid ohutus keskkonnas.

Eesti Statoili kontseptsioonijuhi Kai Realo sõnul on ettevõte võtnud oma südameasjaks Eesti laste liiklusturvalisuse tagamise, et aidata meie kõige pisemaid liiklejaid. „Käivitasime koostöös Maanteeametiga heategevusprojekti, et rajada järgmisel aastal 10 liiklusõppe rada lasteaedade juurde üle kogu Eesti,“ märkis Realo.

Maanteeameti liikluskasvatuse osakonna juhataja asetäitja Urve Sellenbergi sõnul on õppeväljakul omandatud õiged käitumisharjumused heaks vundamendiks õppimisel liiklema jalakäijana ning hiljem jalgratturina. „Mänguhoos saavad selgemaks erinevate liikluskorraldusvahendite märkide, teekattemärgistuse ja liiklusreguleerija märguannete tähendused ning kinnistatakse käitumisharjumusi nende nõuetele vastavateks,“ lisas Sellenberg.

Rajad hakkavad kava kohasel koosnema 9x2 meetri suurusest slaalomirajast, kahest 4,5-meetrise läbimõõduga siseringist, rajalauast, stopp-aladest, 3x5 meetri suurustest rajavahetuse aladest. Radadele asetatakse koonused ja tähistatakse nooltega sõidusuunad. Lasteaia õppeväljakul omandatud õiged käitumisharjumused on heaks vundamendiks õppimisel liiklema jalakäijana ning hilisemal jalgratturile vajalike teadmiste ja oskuste omandamisel.

Eesti Statoil, mis toetab liiklusradade rajamist 150 000 krooniga, kuulutas välja vähempakkumise liikumiskasvatuse õppeväljakute märgistuse tööde teostaja leidmiseks ning konkursi lasteasutustele, kes kirjeldatud õppeväljakute rajamist oma lasteaia juurde vajalikuks peavad. Tööde teostaja valitakse välja käesoleva aasta novembris ja lasteaedade taotlused vaadatakse läbi detsembris, mille järel valitakse välja toetuse saajad koostöös Maanteeameti liikluskasvatuse osakonna ja Kadaka lasteaiaga, kus rada juba olemas on. Lasteaedade õpetajatele korraldatakse tuleval aastal õppepäev, mille teemadeks on liikluskasvatuse lõimimine liikumiskasvatusse.

StatoilHydro kontserni kuuluv AS Eesti Statoil on Eestis autokütuste jaemüügi turuliider. Eesti Statoilil on 46 teenindusjaama ja viis 1-2-3 automaattanklat üle Eesti. Omades 22 autopesulat, on Statoilil suurim automaatpesulate kett Eestis. Kütuste jaemüügis on ettevõtte turuosa Eestis hinnanguliselt 30%-s

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785