27. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TPD ning Gate Tallinna ühinemine jääb ära

Trigon Property Development (TPD) teatas börsile, et seoses olukorraga kinnisvaraturul jääb aasta tagasi väljakuulutatud TPD ning Gate Tallinna ühinemine ära.

Käesolevaga teatab AS Trigon Property Development (TPD), et seoses viimaste kuude jooksul finants- ja kinnisvarasektoris toimunud oluliste muutustega ja seoses kinnisvarasektori lähituleviku ebaselgete väljavaadetega, mis oluliselt raskendab kinnisvara tänase õiglase väärtuse määramist, on TPD sunnitud 12.12.2007 avaldatud börsiteates nimetatud plaane muutma. Eeltoodut arvesse võttes, on juhatus otsustanud mitte läbi viia Gate Tallinna ühendamist TPD'ga, et vältida ühendamisest tingitud võimalikku negatiivset mõju olemasolevate aktsionäride osalusele.

Eeltoodust tulenevalt ei kutsuta kokku varasemalt planeeritud aktsionäride erakorralist koosolekut täiendava aktsiaemissiooni läbiviimise otsustamiseks, mille eesmärk oleks olnud liita Gate Tallinna projekt TPD-ga. Selle asemel jätkab TPD ühingu omandis oleva 40ha suuruse, Pärnu linnas asuva Niidu kinnisvaraprojekti arendamist, keskendudes maksimaalse omanikutulu saamisele antud projektist.

Nimetatud otsus on juhatuse hinnangul hetke turutingimustes parim lahendus, arvestades TPD ja aktsionäride majanduslikke huve. Aktsionäride erakorralise koosoleku kokkukutsumise plaanide tühistamisega seoses ei toimu ka ülevõtmispakkumise tegemist TPD väikeaktsionäridele, kuna võimaliku ülevõtmispakkumise tegemise eeltingimuseks oli aktsiakapitali suurendamise otsuse vastuvõtmine üldkoosoleku poolt Gate Tallinna projekti liitmiseks TPD-ga  (21.12.2007 börsiteade).

Pärnus asuva Niidu projektiga seoses jätkab juhatus optimaalseima arengustrateegia väljatöötamist, mis vastaks hetke turutingimustes TPD ja aktsionäride parimatele majanuslikele huvidele. Parima strateegia valimise järgselt avaldatakse edasised sammud börsiteadetes.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785