27. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piritale ehitamine toob kaasa skandaali

Kui Piritale ehitatakse midagi eksklusiivset, siis üsna tihti kaasneb sellega skandaal. Sarnaselt on läinud ka tornidega, mis on rajatud Lauluväljaku ümbrusse, kirjutab ekspresskinnisvara.ee.

 Aadressil Pirita tee 28a on valminud uus tornmaja, mis on juba tekitanud palju erinevaid mõtteid – nii positiivseid kui ka suisa vihkavaid. See on maja, mida näevad kõik, kes laevaga Tallinnasse saabuvad või pealinnast lahkuvad. EkspressKinnisvara külastas hoonet, mida rahvasuus kutsutakse lcd-teleriks.

Arhitektuuribüroos R-Konsult projekteeritud 13-korruselise elamu näol on tegemist nii öelda „roniva majaga”, kuna see asub mäeveerul. Sellest tulenevalt koosneb maja ka kahest osast – mõnekorruseliset madalast terrasshoonest ning mäel asuvast tornist.

Suhteliselt kesise välimuse kompenseerib maja sisemus. Alustades juba fuajeest, mis on tõesti suur, avar ning moodsalt esinduslik. Liftidest avaneb ilus vaade merele ning korterid on sõna otseses mõttes põneva planeeringuga.

Eriti hästi jäid meelde viimase korruse korterid, mis on kas lihtsalt väga avarad või läbi kahe korruse. Ühe korteri suures elutoas on kõrge tasand, mida saab kasutada konserdilavana. Teine, nurgakorter, sobib suurlinna ärihaile, sest selle suurest toast avaneb 180-kraadine vaade nii merele, sagivale Pirita teele, kui ka cityle.

Väga põnev oli ka torniosa all asuv kõrge ja suur saal, mida soovitakse mõnele firmale välja üürida. Ruum meenutab oma robustsuselt küll pigem tehast ning see sobiks rohkem peosaaliks, kuid kuna tegemist on siiski elamuga, pole vali muusika paraku lubatud.

Lõpetuseks olgu öeldud, et maja on ise küll valmis, kuid osades korterites toimuvad siiski veel sisetööd. See seletab ka seda, miks nii piltidel kui ka videol kõik veel puhtusest ei läigi.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785