Kuressaare vaidleb Arco Varaga vundamendi üle

Kuressaare linnavalitsus ja Arco Vara kinnisvarabüroo vaidlevad juba mitu kuud Kuressaares Lehe tn 5 kinnistul kavandatud lammutustööde maksumuse ja selle hüvitamise üle.

Abilinnapea Kalle Koovi poolt sel nädalal Arco Vara kinnisvarabüroo juhile Kaidi Kangurile saadetud kirjast selgub, et Arco Vara soovis kinnistul oleva korterelamu vundamendi lammutamise eest linnalt 280 000 krooni, kirjutas Oma Saar.

Kalle Koov märgib kirjas, et 280 000-kroonist arvet lammutamise eest linnavalitsus aktsepteerida ei saa. Linnavalitsuse tellitud ekspertiis hindas lammutustööde hinnaks 124 475 krooni, millest linnavalitsus on nõus maksma ligi 83 000 krooni hoonestusõiguse lepingu lõpetamise korral.

Arco Vara pakkumist osta ligi 2500 ruutmeetrine kinnistu ära 400 000 krooni eest ehk 167,2-kroonise ruutmeetrihinnaga, nimetab linnavalitsus ebamõistlikuks ja linnale kahju tekitavaks.

Varasemate plaanide kohaselt pidi Kuressaarde aadressile Lehe 5 kerkima korterelamu, kuid aasta alguses kirjutas aripaev.ee, et Arco Vara teatas linnale oma soovist tulenevalt turuolukorrast loobuda. Kuressaare linnavalitsuse andmetel tegeles Arco Vara korterelamu projektiga alates 2001. aastast.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed