Uuesalu kobarküla esimene etapp sai valmis

Rae valda Ülemiste järve taha kerkiv Uuesalu kobarküla on suurim hetkel rajamisel olev Tallinna-lähedane arendusprojekt, mille esimeses etapis valmisid 41 paarismaja ja 3 ridaelamut kokku 100 korteriga.

Kaunis looduskeskkonnas ja hea planeeringuga elurajoonis on väljaehitatud valgustatud sõidu- ja kõnniteed, rajatud haljastus, tööd on alustanud lasteaed ning peatselt käivitub ühistranspordiühendus Tallinna kesklinnaga. Kokku on uue elurajooni rajamise esimesse etappi investeeritud 270 miljonit krooni.

Uuesalu elamurajooni rajava IBE Estonia OÜ juhataja Ülle Kullöri sõnul on seatud eesmärgiks pakkuda Uuesalu elanikele puhtast loodusest ümbritsetud terviklikku elukeskkonda, milles inimene tunneb ennast mugavalt ja turvaliselt. "Me ei pea siin silmas üksnes väljaehitatud teid ja kommunikatsioone, vaid ka seda, et siia elama asuval väikelapsega noorel perel oleks garanteeritud lasteaiakoht nende kõige väiksemale pereliikmele," ütles Kullör.

Energiasäästlikud kahekorruselised Soome Omatalo tehasemajad on püstitanud majatootja poolt tunnustatud ehitaja, mis tagab kõigi majade usaldusväärse põhjamaise kvaliteedi.

Tallinna kesklinnast kaheksa kilomeetri kaugusel asuvasse Uuesallu kerkib lähiaastatel 80 hektari suurusele alale kokku 390 korterit.

IBE Estonia OÜ alustas tegevust Eestis 2003. aastal ning kuulub Soome EKE-Yhtiöt kontserni. Eestis on tegevus keskendunud seni eeskätt Tallinna lähistel asuvate elamupiirkondade arendamisele. Kokku on hetkel töös 10 erinevat projekti ca 200hektarilisel maal Tallinna lähiümbruses.

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed