14. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laupäeval avatakse Pirital Lillepi pargi kergliiklusteed

Juba mitmendat kuud on väldanud ehitustööd Lillepi pargi kergliiklusteede valmimise nimel, laupäeval toimub lõpuks objekti avamine.

Lillepi pargi rekonstrueerimise eskiisprojekti koostamist alustati juba 2006. aasta augustis ning kogu protsessiga on kaasnenud arutelud nii ametkondade, ühingute kui ka Pirital asuvate seltside osavõtul. Projekti tellijaks on Tallinna Kommunaalamet ning tööde teostamise osas on erasektori poolelt oma õla alla pannud Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS ja SK FC Levadia. Pirita Linnaosa vanema Tiit Teriku sõnul on Lillepi pargi kergliiklusteede ehituse näol tegemist kauaoodatud objekti valmimisega. „Uus, 2,5 kilomeetrine

Lillepi pargi ring loob täiesti uued võimalused tervisesportlastele ning ma ei näe põhjust, miks hea ilma korral avamisel läbiviidav esimene rulluisu ja rattavõistlus ei võiks saada iga aastaseks traditsiooniks. Kõik võimalused selleks on igatahes uue kergliiklustee ehitamisega loodud,“ sõnas Terik.

 „Loomulikult ei ole kergliiklustee ehitamisega Lillepi pargi arendamine veel lõppenud, sest väga palju on tegelikult veel pargis teha ja toimetada, et saavutada sellele kaunis ja esteetiline ilme,“ nentis linnaosa vanem ning mainis, et järgmises etapis on plaanis Lillepi parki rajada kogupere mänguväljak ning samuti panustada rohkem pargi haljastusele ja korrashoiule.

Töid on Lillepi pargis teostanud AS Talter ning esimeses etapis on välja ehitatud pargi kergliiklusteed, jalakäijate teed ja valgustus. 8,9 miljoni krooniga on objekti esimest etappi toetanud Tallinna linn, 4,13 miljoni krooniga finantseerinud Tallinna Kaubamaja AS ja 0,5 miljoniga SK FC Levadia.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785