9. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valmis Lasnamäe suurim kaasaegne ärihoone

Põhjamaade juhtivasse ehituskontserni kuuluv NCC Ehitus andis tellija ASile Fakto üle Lasnamäe kaasaegseima suure ärihoone – 7200-ruutmeetrise, ligi 160 miljonit krooni maksnud Lasnamäe Ärimaja.

Lasnamäe linnaosa vanema Kalle Klandorfi sõnul tähistab Lasnamäe Ärimaja valmimine Peterburi maantee äärsesse piirkonda uue Lasnamäe südame teket. „Logistiliselt ja infrastruktuuri mõttes linnaosa parimasse asukohta kerkinud Lasnamäe Ärimaja täiendavad juba valminud suuremad poed, auto- ja ostukeskused ning ka tööstuspark,“ lisas Klandorf.

Ehituse peatöövõtja NCC Ehituse projektijuhi Margus Simsoni sõnul anti hoone sel nädalal tellijale õigeaegselt üle. „Nii suure ehituse kohta oli 14-kuuline ajakava tihe ja tipphetkedel oli ehitusel korraga peal 130-140 töötajat,“ ütles Simson.

Margus Simsoni sõnul saab hoone ehituse juures põneva lahendusena välja tuua maa-aluse garaaži rajamise, mis on suurem, kui maja maapealsed gabariidid. „Raiusime kogu maa-aluse osa paekivi sisse. Väljaveetud kivimi viisime lähedalasuvasse karjääri, kus materjal killustikuks purustati ning hiljem maja ehitusel uuesti käiku lasti,“ kirjeldas Simson projekti.

Aadressil Osmussaare tee 8 asuv Lasnamäe Ärimaja on viiekordne, kuuendaks korruseks on 87-kohaline maa-alune parkimiskorrus. Hoones on 26 erinevat kaubandus- ja büroopinda ning viis müügisalongi. Hoonesse on rajatud kõik kaasaegsed side-, turvasüsteemid. Maja ehitus kestis 14 kuud. Hoone arendaja on AS Fakto, hoone ehituse peatöövõtja oli AS NCC Ehitus.

Eestis 12 aastat tegutsenud NCC Ehitus on projektijuhtimisfirma, mis pakub peatöövõtu korras kõiki ehitusega seotud teenuseid, alates planeerimisest, projekteerimisest ja ehitamisest kuni hoonete haldamise korraldamiseni.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785