Tartu võib hakata tänavatel kasutama säästuasfalti

Täna Kuku raadio saates «Linnatund» otse-eetris kuulajate küsimustele vastanud Tartu linnapea Urmas Kruuse ei välistanud, et osale Tartu tolmavatest kruusakattega tänavatest võib traditsioonilise asfaldi asemel tulla graniitkillustikust ja pigist segatud niinimetatud vaese mehe asfalt.     

Postimees kirjutab, et Kruuse sõnul on pigist ja graniitkillustikust kokku segatud tänavakate mitmel pool osutunud üllatavalt vastupidavaks. Nii võiks meeri arvates mitmed Tartu kruusakattega tänavad katta just eelnimetatud materjaliga, sest see vähendaks märkimisväärselt tolmu teket ning oleks traditsioonilisest asfaldist kordades odavam.

Küsimuse teekattest tõstatas kuulaja, kes küsis, millal saab tolmuvaba katte Ujula tänav. Praegu pidada tänava ääres väga ebameeldiv elada olema just tänava teekatte kasutamisest tekkiva tolmu tõttu. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed