9. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobe Investments: Rüütmann pole esitanud ühtegi pretensiooni

Põhjakeskuse omanikfirma Kobe Investmentsi kinnitusel oli Põhjakeskuse näol tegemist tavalise kinnistute ostu-müügitehinguga, sealjuures oli Toomas Rüütmann tehingu osapool allkirjastades notariaalse kinnistute ostu-müügilepingu käendajana.

Samuti ei ole Toomas Rüütmann esitanud Kobe Investmentsile ühtegi pretensiooni ega algatanud kohtuasju Põhjakeskuse kinnistute ostu-müügitehinguga seoses, teatas Kobe Investments.

Endine Kommesti juht Toomas Rüütmann teatas eile aripaev.ee-le, et kavatseb täna teatavaks tehtud Harju maakohtu otsuse, kuulutada välja eraisiku pankrot, edasi kavata.  

 "Vaidlustame antud kohtuotsuse ja kaebame selle edasi," ütles Rüütmann aripaev.ee'le kommunikatsioonibüroo vahendusel. " Selle sammuga on SEB kahjustanud veel kord emissioonil osalenute huve - eraisiku pankroti väljakuulutamine on kõige ebaefektiivsem viis laenuraha ja investeeringuid tagasi saada ning see võib negatiivselt mõjutada ka Põhjakeskuse tehingute tagasipööramist. SEB on koostöö asemel valinud konfrontatsiooni tee," rääkis Rüütmann. 

Rüütmann lisas, et SEB soovib näidisprotsessi, kuid on tänaseks reageerinud üle. "Ma ei näe mingit muud põhjust, kui et panga eesmärk on tähelepanu oma vigadest ja huvidekonfliktist kõrvale juhtimine. Pangast on lahkunud või vallandatud inimesed, kes meile emissiooni pakkusid ja sellega tegelesid – seega sisuliselt on SEB oma viga tunnistanud,"sõnas Rüütmann. 

 "Tänane majandusolukord avab ka põhjused, miks SEB sedavõrd äkiliselt ja jõuliselt on käitunud. Juba eelmisel aastal anti SEB peakontorist käsk vahendeid valimata raha Rootsi tuua ning nüüd näeme mis põhjustel. SEB oli esimene, kes hakkas kokku tõmbama ja kui Rootsi riigi kodanikuna vaadata, siis käitus pank targalt. Samas tuleb arvestada, et SEB tegutseb siiski ka Eestis ja peab aru andma oma vastutusest eesti majanduskeskkonnas," arutles endine Kommest Auto juht.  

Rüütmann teatas, et edasi on tema peamine eesmärk emissioonil osalenute huvide kaitsmine. "Selle tarbeks tuleb Põhjakeskuse tehing tagasi pöörata. Vastavad hagisid minu advokaadid ka koostavad ning Viru Maakohus on selleks ajaks tõkestanud keskuse võimaliku edasimüügi," rääkis Rüütmann käimasolevast. 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785