Merko vaidlustas

Täna esitas AS Merko Ehitus kaebused Tallinna Ringkonnakohtule, milles taotleb Kukruse riigihanke asjas Riigihangete Ameti vaidlustuskomisjoni 2. oktoobri otsuste tühistamist ning esialgset õiguskaitset.

Kukruse-Jõhvi maanteelõigu rekonstrueerimise riigihankel kvalifitseerituks tunnistatud AS Merko Ehitus on pakkumise teinud samanimelise eelkäija õigusjärglane ning astus hankemenetluses eelkäija asemele.

Samuti on AS Merko Ehitus õigustatud kasutama eelkäija referentse, sh tugineda endise AS Merko Ehitus (tänane AS Järvevana) jagunemiseelsetele finantsnäitajatele ning töökogemusele. Apellatsioonkaebustes juhitakse tähelepanu vaidlustuskomisjoni otsuse sisulistele vastuoludele ning põhimõttelistele vastuoludele Eesti ja Euroopa Liidu õiguspõhimõtetega.


Esialgse õiguskaitse korras taotletakse vaidlustuskomisjoni  otsuse täitmise peatamist, et ei oleks põhjust kogu hankemenetlust seisata.

„Riigihangete eesmärgiks on hankija ning  maksumaksja jaoks parima pakkumise saavutamine, läbi konkurentsi soodustamise ja kõigi osalejate võrdse kohtlemise. Merko Ehituse kõrvaldamine hankest töötab nendele eesmärkidele risti vastu, ning ilmselt  ei nõustuks ka ükski tänastest vaidlustajatest, kui neid peetaks turul uustulnukaks lihtsalt seepärast, et nende registrinumber on muutunud. Tervel konkurentsil on edasiviiv jõud,“ kommenteeris Merko Ehituse juhatuse esimees Tiit Roben.

Kukruse-Jõhvi maanteelõigu rekonstrueerimise hankes tegi As Merko Ehitus soodsaima pakkumise, olles kaebuse esitanud  AS Talter  ja As Eesti Ehitus vastavalt 50 ja 170 miljonit krooni odavam.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed