Tark kodu aitab säästa aega ja energiat

Yoga müügi- ja klienditeeninduse juht Raivo Raestik kirjutab täna ilmundu Äripäeva ajakirjas Oma Maja, et targa kodu süsteem säästab aega ning energiat.

Süsteem võib kliendi eest ära saata elektri- ja veenäidud, teavitada hooldusfirmat kliimaseadme, küttesüsteemi või veefiltrite hooldamise vajadusest jne.

Süsteem toimib reaalajas ning on kättesaadav kodus puuteekraanil, internetti ühendatud arvutis või mobiiltelefonis. See tähendab, et kohe, kui kodus midagi juhtub, saad sa sellest soovi korral reaalajas teada.

Lisaks seadmete töö jälgimisele on vaja seadmeid ka juhtida. Automatiseeritud seadmete juhtimine toimub lähtuvalt omaniku enda vabalt koostatud reeglitest ning süsteemis reaalselt toimuvatest sündmustest. Erinevalt levinud süsteemidest suudab Yoga jälgida ka juhtkäskude täitmist.

Näiteks hoone kliimat juhitakse tänapäeval peamiselt kütmise, jahutamise ja õhuvahetuse abil. Üldjuhul ei tea need süsteemid teineteise tegemistest midagi. Näiteks võib küttesüsteem kütta ka sellel ajal, kui konditsioneer jahutab. Peale selle toimub õhuvahetus hoonetes pidevalt vastavalt eelreguleeritud mahule, mitte lähtudes õhukvaliteedist ja inimeste kohalolekust. Kõik see kulutab mõttetult raha.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

oktoober 2017

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

HILTI is looking for a SALES REPRESENTATIVE

Manpower OÜ

03. november 2017

DEROSSI OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

05. november 2017

Ehituse erilehed