Real Kinnisvara: paljud projektid on külmutatud

Real Kinnisvara kinnisvaraarenduse projektijuht Roland Kore märkis ehitusuudised.net-le, et kinnisvaraturul on paljud projektid külmutatud ja paljud ka pankrotistunud.

Siiski saab tema sõnul kindlalt väita, et hulk kinnisvaraarendjaid jääb oma põhitegevusele truuks. “Kindlasti on neid, kes soovitavad kinnisvaraärist pageda, sama kindel on see, et uute arendusprojektide planeerimine ei ole katkenud,” ütles Kore.

Tema sõnul on arendusobjektide turg madalseisus, ent samas on paljudel arendajatel käes olemasolevad "tulevased" arendusobjektid, mida praegusel ajal ette valmistatakse. “Loodetavasti ja eeldatavasti paremas arhitektuurses, teostuslikus ja kontseptuaalses võtmes kui senised projektid mis leidsid ostjad spekulantide näol kuid on müümata lõpptarbijale. Otseseid kulusid toovad kaasa eelkõige pooleliolevad arendusobjektid,” rõhutas ta.
Tihenev konkurents ning klientide vähesus kohustab arendajaid rohkem
keskenduma konkreetse sihtgrupi vajaduste rahuldamisele.

Edaspidine kinnisvarafirmade ellujäämine ning arendusprojektide edukus sõltub turundusprotsesside tähtsustamisest, oskusest näha ette kliendi vajadusi, hinnapaindlikusest ning kulude optimeerimisest, osutas Kore.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed