Merko Ehitus kaalub teiste ehitusfirmade allaneelamist

Merko Ehituse juht Tiit Roben ütles
aripaev.ee lugejate küsimustele vastates, et nad kaaluvad väärttööjõu
jaatraktiivse varaga firmade allaneelamist.

Lugeja tahtis teada, mis juhtub ehitusturul tuleval aastal, kui palju ettevõtteid kaob ja kas Merko Ehitus võib mõne ehitusfirma alla neelata.

"Märksõnaks on konsolideerumine. Tugevamad saavad tugevamaks ja paljud peavad turult lahkuma. Tellijad peavad olema väga tähelepanelikud, et turu korrastumine ei toimuks nende arvelt," vastas Roben. Ta lisas: "Kui eeldada, et täna on registris tuhandeid ettevõtteid, siis kaob sadu."

Roben avaldas arvamust, et kümme tugevamat ehitusfirmat jäävad ehk alles ja leiba ühte kappi panema ei hakka.

"Välisfirmadel on oma strateegia ja nad ei erutu keskkonnas toimuvate muudatuste peale nii palju kui kohalikud. Kohalikel on jälle egod, mis ei luba selgu kokku panna. Üldiselt koputab aga ühinemiste ja ülevõtmiste laine uksele," ütles ta.

Roben rääkis Merko kohta: "Me kaalume ülevõtmise võimalusi seal, kus on häid töötajaid ja varade kvaliteet meile huvitav. Midagi välistada ei saa. Merko Ehituse ülevõtja saaks tulla vaid väljastpoolt Baltikumi, meie majandusruumis ühelgi konkurendil sellist jõudu ei ole."

Loe kogu online-intervjuud siit.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed