Inglismaal kinnisvara hinnad kukuvad

Suurbritannia kinnisvarahinnad langesid
neljandat kuud järjest septembris käsikäes globaalse krediidikriisi
intensiivistumisega, kirjutab LHV analüütik Kristjan Kaar finantsportaalis.

Majade keskmine müügihind langes 1% võrreldes möödunud kuuga ehk 227.438-le naelale. Eelmisest aastast saadik on kinnisvara keskmine müügihind langenud 3.3%. Bank of England peaökonimisti Spencer Dale sõnul muutub olukord kinnisvaraturul veelgi halvemaks järgmise paari kuu jooksul. "Hinnatase langes kõige rohkem idapiirkonnas, kus kinnisvarahinnad odavnesid kuuga 5.3%. Kagupiirkonnas kukkus hinnatase 3.9%, kuid Londonis kallines kinnisvara 4% pärast 5.3%-list odavnemist augustis," osutab Kaar.

Confederation of British Industry raportis väljendati, et Suurbritannia majandus langes stagnatsooni juba juulis – majanduskasv seiskus teies kvartalis. Peaminister Gordon Brown võttis käesoleval kuul vastu seaduse, et kinnisvara ostja, kes ostab kinnisvara alla 175,000 naela riigile makse tasuma ei pea. Sellest hoolimata on uue kinnisvara ostunimekiri kinnisvara agentide sõnul tublisti lühenenud, kirjutab analüütik.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

Ehituse erilehed