17. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GILD Bankers ostis Uus Maalt ühisfirma välja

Varahaldusfirmas GILD Real Estate 50% osalust omanud investeerimispank GILD Bankersomandas Uus Maalt ka ülejäänud 50% ning sai seeläbiettevõtte ainuomanikuks.

„GILD Bankersi ja Uus Maa koostöös ühendati mõlema ettevõtte parimad võimed, mis viis regiooni ühe edukaima kinnisvarafondi EEREIFi loomiseni. Tänaseks on GILD omandanud vajaliku teadmise ja kompetentsi, et GILD Real Estate'i omal käel järgmise tasemeni viia,“ kommenteerib GILD Bankersi juhtiv partner Rain Tamm.

Omanikeringi muudatus ei too kaasa muudatusi GILD Real Estate'i juhtkonnas, fondijuhtimises ega personali seas. Urmas Laur, Jaanus Juss ja Andris Kovalcuks jätkavad oma senistes rollides GILD Real Estate juhtkonnas. GILDi partnerite kõrval jätkab GILD Real Estate'i nõukogus Uus Maa aktsionär ja juhatuse liigeVille Jehe.

Ville Jehe usub, et ühisettevõttest väljumine võimaldab Uus Maa kinnisvaragrupil keskenduda oma põhitegevustele kinnisvarasektoris: “Tänastes turuoludes peame me suunama oma tähelepanu ja jõupingutused kinnisvaramaaklerite seas turuliidri positsiooni säilitamisele Balti regioonis. Väljume küll tulemuslikust ja edukast partnerlusest, kuid ainult selleks, et suunata rohkem fookust valdkonnale, kus me parimad oleme.“

GILD Real Estate asutati 2005. aastal kahe Balti turuliidri – investeerimispanga GILD Bankers ja kinnisvaragrupi Uus Maa koostöös. GILD Real Estate juhib ühte kinnisvarafondi – Eastern Europe Real Estate Investment Fund (EEREIF), millehallatavate varade maht fondis ületab 65 miljonit eurot.

EEREIF keskendub kommertskinnisvarale ja otsib peidetud lisaväärtusega kinnisvaraprojekte Kesk- ja Ida-Euroopas. Fondi portfell on hästi tasakaalustatud rahavoo- ja arendusprojektide vahel (vastavalt 60% ja 40% portfellist). EEREIFi investeeringud on hajutatud Balti, Bulgaaria ja Poola vahel. Tootlussiht on 15-20% aastas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785