8. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mart Saa: rohkem täituvust võiks olla Rotermanni kvartali büroopindadel

Rotermann Eesti juht Mart Saa kinnitas aripaev.ee-le, et ehitus- ja renoveerimistööd kvartalis käivad täie hooga, veidi parem võiks olla täituvus büroopindadel.

"Ehitustegevusega küll vaikseks jäänud ei ole, see läheb täie hooga edasi," lükkas Saa ümber aripaev.ee-ni jõudnud kuuldused, nagu seisaks Rotermanni kvartalis ehitus."Üleskutsena võiks öelda küll, et büroohoonete täituvus üürnikega võiks kiiremini käia, aga ehitustegevusega takistusi ei ole," nentis Saa.

Valminud esimeses etapis on Saa sõnul arendajal müüa vaid üks 196 ruutmeetrine korter, ülejäänud City24 müügil olevad korterid on teisel või isegi enamal ringil. „Kaubanduspindadest on täna pakkuda kaks. Bürood on kõik täis,“ rääkis juht esimese etapi kohta. Teises etapis peaks valmima põhiliselt kaubandus- ja büroopinnad, üks maja on täies mahus välja üüritud Hugo Bossile ja teise maja seitsmest korrusest on välja üüritud kaks. „Büroopindasid on seal saada veel piisavalt. Kuna ehitus on edasi jõudnud kiiremini kui müük, saab täna valida juba valmis pindade hulgast, mis ootavad siseviimistlust.“

Küsimusele, kas Andres Alver on endiselt kvartali peaarhitekt, vastas Saa, et Alver on praegu ühe maja arhitekt, mis on teise omaniku käes, seeasub Rotermanni tänav 4. „See on ainukene maja, mis hetkel on teise ettevõtte käes. Seal käivad läbirääkimised, kuidas ja kes.“ Hetkel Alver Rotermanni kvartalisse midagi juurde ei tee, sõnas Saa.

Tallinna südalinnas asuv Rotermanni ajalooline tööstuskvartalpeaks saamalõplikult välja ehitatud 2012. aastaks, kvartali arendusse investeeris Urmas Sõõrumaa 1,2 miljardit krooni. Kokku tuleb Rotermanni kvartalisse 58 000 m2 korteri-, büroo- ja kaubanduspindu.

Rotermann Eesti OÜ on 2005. aastal asutatud kinnisvaraarendusega tegelev firma, mille omanik on U.S. Invest. Rotermann Eesti on Rotermanni kvartalit arendava ettevõtte Rotermann City OÜ emafirma.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785