Tarbijate ühistu ostis oma juhi eramu

Eelmisel aastal müüs Haapsalu Tarbijate
Ühistu juht Raimond Lunev oma eramaja, mille hinnaks oli kinnisvaraportaalides
ligi neli miljonit krooni ja parasjagu uut kontorit otsinud ühistu otsustas oma
juhi maja ise ära osta.

Aastaid ühes ja samas ametis olnud Raimond Lunev ei pea oma maja müüki ühistule sugugi korruptiivseks, sest ühistu vajas uut kontorit, sestseni Haapsalu kaubanduskeskuse teisel korrusel asunud ühistu kontoriruumid takistasidsealseid laiendusplaane, kirjutas Postimees.

«Ma ei näe siin mingeid vastuolusid ega ebaeetilisust,» rõhutas Lunev, «see ei olnud ka tehing iseendaga, vaid ühistu nõukogu järelevalveorgan määras selle, kes ostis, ja tegi notaris tehingu.» Samas tunnistas Lunev, et tema ise pakkus nõukogule tõepoolest oma maja välja.

Riigikogu korruptsioonivastase seaduse kohaldamise erikomisjoni juhi Jaanus Marrandi sõnul peaks selliste juhtumite puhul teadma kõiki tingimusi, et öelda, kas asja aeti korrektselt, kuid samas ei eitanud riigikogu liige, et hea oleks, kui selliseid tehinguid suudetaks vältida.

Haapsalu Tarbijate Ühistu nõukogu liige Märt Maiste teatas, et kuigi pakkumine tuli Lunevilt, hoidis mees end tehingust kõrvale. «Tema (Lunevi – toim) mõju selles protsessis oli null.»

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed