2. september 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa ja 1Partner tegevust ei koonda

Eile ütles Arco Vara tegevjuht Lembit Tampere, et ettevõte tõmbab tegevust kokku ja vähendab kontoreid, Uus Maa Kinnisvarabürool ja 1Partner Kinnisvaralsarnaseid plaane pole.

„Uus Maa üheks märksõnaks on juba aasta algusest olnud efektiivsus. See tähendab, et oleme vaadanud kõikide kontorite ja kõikide inimeste tegevused ja tulemused üle,“ ütles Uus Maa Kinnisvarabüroo tegevjuht Mika Sucksdorff. Küsimusele aripaev.ee-le saabunud vihje asjus just nagu suletaks nende Narva harukontorit vastas juht, et hetkel arutatakse Narva võimalusi ja kuidas seal edasi tegutseda võimalikult efektiivselt.

Praegu on teada vaid see, et Uus Maa Narva harukontori juhataja Marina Kolossovskaja on lahkunud töölt, kuid kontor ja ülejäänud töötajad teevad tavapärast tööd, kinnitas Uus Maa Rakvere tegevjuht. Sucksdorffi sõnul ollakse täna efektiivsed ja professionaalsed oma tegevuses ning töötajad kes seda ei suuda, on lahkunud või lahkumas. Samas otsitakse alati uusi häid inimesi oma ridadesse, lisas ta.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahter tõdes, et kuluefektiivne on ka headel aegadel püütud olla ja seetõttu suuremate muutuste läbiviimiseks vajadus antud hetkel puudub.

Tema sõnul peavad tegevust kokku tõmbama eelkõige need ettevõtted, kus on liiga palju kuupalgalisi inimesi, kes otseselt ettevõtte müügitulemustele kaasa ei aita. „Tänases turusituatsioonis ei aita need kuidagi ettevõtete tulemustele kaasa. Usun, et need ettevõtted peaksid võtma oma 2004-2005 aasta eelarved uuesti välja ja vaatama, kuidas siis äri tehti.“

Küsimusele, ega ei hauta laienemisplaane, vastas Vahter, et ilmvõimatu see ei ole, kuna täna on märgata trendi, kus nõrgematest firmadest kipuvad head töötajad liituma tugevamate firmadega.

Küsimusele kas lähenev sügis seab eelkõige raskesse olukorda kinnisvara omanikud seoses kiiresti tõusnud laenumaksetega ja järsk kulutuste suurenemine küttele, mis võib suurendada pakkumist oluliselt, vastas Uus Maa tegevjuht, et tema arvates lähenev sügis suurt muutust ei too. „Kindlasti on neid kelle tagasimaksuvõime on piiri peal, kuid enamus saab ikka oma maksetega hakkama kui inimeste töökohad säilivad. Pigem kasvas pakkumiste arv siis kui spekulandid paiskasid oma korterid müüki ja üüriturule.“

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785