Kiili vallavanem: kõigil peavad olema ühed mängureeglid

Kiili vallavanema Vambo Kaalu sõnul saab
eristada kergesti kahte tüüpi arendajaid, kuid nn pättarendajaid saab tema sõnul
ära tunda rohkem sisetunde järgi.

Vastates aripaev.ee päevaküsimusele: „Kuidas ära tunda pättarendajat?“ leidis Kiili vallavanem Vambo Kaal, et kergesti saab ära tunda eristatavad soliidsed firmad, kes ei taha ennast arendamisega pankrotti ajada ning võhikutest maaomanikud, kes on otsustanud ise arendada. Ülejäänud saab ära tunda rohkem sisetunde järgi.

„Osa arendajaid on kindlasti äratuntavad, need on tavaliselt algajad, kes on otsustanud ise oma maad arendada või suured soliidsed kinnisvarafirmad. Need arendajad tunneb ära sisetunde järgi“ leidis vallavanem.

Samas ei anna Kaali sõnul lihtsalt äratundmine midagi, sest kõigil peavad olema ühed mängureeglid. Praegu on arendajad siiskivalmis rohkem pingutama, sest ka ostja vaatab elukeskkonda ning sellele rõhuvad ka omavalitused, mistõttu langevad nii arendajate kui omavalitsuste huvid kokku. Kommentaarina lisas vallajuht, et vähemalt nutikamad arendajad on sellest aru saanud.

„Praegu vaatavad ostjad hoolega ka elukeskkonda, mistõttu langevad kokku nii arendajate kui omavalitsuste huvid ning nutikamad arendajad on sellest ka aru saanud“ ütles Kaal

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed