Jääaeg kinnisvaraturul ähvardab Võru eelarvet puudujäägiga

Kinnisvara müügist tänavu 15 miljonit
krooni teenida lootnud Võru linnavalitsus on kolme kesklinna maja erastamisega
hätta jäänud, sest ka teisele avalikule oksjonile ei laekunud mitte ühtegi
pakkumist. Nüüd proovitakse müüki kinniste uste taga läbirääkimiste teel.

„Asi pole hinnas. Praegu pakkumisi pole laekunud, sest kinnisvaraturu seis on, nagu ta on,” ütles abilinnapea Jüri Johanson. Tema sõnul oleks vale järeldada, et mais esmakordselt müüki pandud Lembitu 2, Tartu 23 (endine teenindusmaja) ja Jüri 26/26a (Võru täiskasvanute gümnaasium) majad pole ostmist väärt. Kuigi ühtegi pakkumist oksjonile ei tehtud, tunti majade vastu huvi, kirjutas Võrumaa teataja.

Johansoni kinnitusel ei kuulutata pärast teist nurjunud konkurssi enam välja uut erastamisvooru, vaid majadest püütakse vabaneda läbirääkimiste teel konkreetsete pakkujatega. Johansoni andmeil ei kurtnud ostuhuvilised hinna kõrguse üle, pigem on probleemiks suutmatus saada ostuks vajalikku laenu.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed