26. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ELL Kinnisvara: Balti kinnisvaraturul on huvitavad ajad

ELL Kinnisvara, kes hiljuti teatas poole miljardi kroonise Duntes büroohoone müügist Riias, väidab, et Balti kinnisvaraturul on väga huvitavad ajad.

ELL Kinnisvara juhatuse esimees Aldo Dapon ütles aripaev.ee-le, et saadud raha investeeritakse üle Baltikumi arendatavatesse kinnisvaraobjektidesse ning uute arendusprojektide soetamiseks. "Arvame, et täna on Balti kinnisvaraturul väga huvitavad ajad nii kiireks investeerimiseks kui pikaajaliste projektide sisseostmiseks. On päris selge, et 1-2 aasta jooksul tekib likviidsust omavatel arendajatel hulgaliselt valikuvõimalusi projektide ülevõtmiseks," märkis ta.

Duntese büroohoone asub Riia kesklinnas ning seal on ligi 13 000 ruutmeetrit pinda. Hoone rentnikud on muuseas Statoil, Samsung, Ericsson ning hoone ostis Kinnisvarafond Focus Nordic Cities.

E.L.L. Kinnisvara juhatuse esimees Aldo Dapon ütles, et Duntese ärihoone oli E.L.L. Kinnisvara jaoks esimene suuremahuline uue büroomaja arendus Lätis. „Me oleme rahul nii kogu arendus- kui ka müügiprotsessiga. Asjaolu, et investorid nagu Catella Real Estate KAG on ostust huvitatud, näitab, et hoolimata vastuolulistest aegadest kinnisvaraturul on huvi hea kvaliteediga projektide vastu säilinud,” lausus Dapon.

Vara müüki nõustanud Catella Corporate Finance’i esindaja Pauls Platais sõnas tehingut kommenteerides, et see näitab, et institutsionaalsete investorite huvi Balti riikide kvaliteetse kassavooga objektide vastu on kasvav. Ta lisas: “See huvi stabiliseerib kinnisvaraturgu ja annab tugevatele arendajatele võimaluse paigutada raha uutesse arendustesse. Niisugust trendi näeme ilmselt ka järgnevatel aastatel – turul tehakse võib-olla vähem kinnisvaratehinguid, kuid institutsionaalsete investorite tehinguid on rohkem. Catella on uhke, et saab aidata E.L.L. Kinnisvara sugustel suurtel ja tunnustatud arendajatel saavutada nende eesmärke.”

“Institutsionaalsed investorid otsivad alati kvaliteetsete klientide ja stabiilse kassavooga kvaliteetseid varasid,” lisas Catella Real Estate KAG esindaja Florian van der Leeden.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785