19. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Wismari hoone müüdi haiglale alla alghinna

Täpset müügihinda osapooled ei avalikustanud, kuid hoone müüja OÜ Kiriku Varahaldus juhataja Urmas Viilma kinnitas, et kirik müüs hoone Wismari haiglale odavamalt kui 45 miljonit krooni, mis oli hoone müügi alghind ning antud lahendus rahuldas mõlemaid pooli.

Juunis sõlmiti Wismari haigla ja endise hoone omaniku Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku vaheline tähtajatu üürileping. Kuigi veel maikuus teatas kirik, et hoone müügimõtted on jäetud sinnapaika, on nüüdseks hoone müüdud haiglale, kirjutas Nõmme Sõnumid.

Tänavu kevadel jättis Nõmme linnaosa valitsus kodanike vastuseisu tõttu kooskõlastamata Wismari Haigla AS-i esitatud eskiisprojekti, mille kohaselt oleks Ilmarise 3 asuv hoone ümber ehitatud ja Wismari võõrutusravi haigla oleks kolinud Nõmmele.

Nõmme linnaosa vanema Rainer Vakra sõnul lahenes olukord kõigile osapooltele meelepäraselt: 1. juulil müüs Eesti Evangeelne Luterlik Kirik aadressil Wismari 15 asuva hoone haiglale ning seega jääb Wismari haigla oma senisesse majja kesklinnas. "Wismari haigla peaarst dr Valdur Jänes on korduvalt kinnitanud, et haigla ei sooviks ette võtta tülikat kolimist, vaid jätkaks parema meelega tegevust oma senises asukohas,“ lisas ta.

„Kirik käitus igati soliidselt andes Wismari haiglale esimesena õiguse hoonet osta,” sõnas Wismari haigla peaarst ning juhatuse esimees dr Valdur Jänes pärast müüki. „Kuigi hoone on ehitatud 1867. aastal, on seal kõik vajalikud tingimused haigla jaoks olemas ning asukoht on nii patsientidele kui ka personalile mugavam,” lisas ta.

Täpset müügihinda osapooled ei avalikustanud, kuid OÜ Kiriku Varahaldus juhataja Urmas Viilma kinnitas, et kirik müüs hoone Wismari haiglale odavamalt kui 45 miljonit krooni, mis oli hoone müügi alghind ning antud lahendus rahuldas mõlemaid pooli.

Nõmme linnaosa valitsus korraldas juunis Nõmme elanike seas küsitluse, kus sooviti teada nende arvamust linnaosa valitsuse otsuse kohta jätta kinnitamata Wismari Haigla AS-i Ilmarise 3 kinnistule kavandatava võõrutusravi haigla projekt. Enamik vastajaid leidis, et linnaosa valitsus oli teinud õige otsuse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785