USAs kerkib uuselamurajoon nimega Estonia

San Antonio lähedale rajatava veid­ra
Estonia-nimelise uuselamurajooni tänavate nimedeks pannakse Rapla, Lahemaa,
Peipsi, Vormsi jt Eesti paikade järgi.

Estonia rajoon tuleb ühendriikides ametlikult müüki sel nädalal ja meie mõistes on see hiiglaslik: kümne aastaga rajatakse 660 uhiuut ühepereelamut suurusega 130-300 ruutmeetrit ja maksumusega kuni kolm miljonit krooni, kirjutas Eesti Ekspressi ajakirjanik Toivo Tänavsuu oma blogis.

Ameerika mõistes on aga tegu üsna tavalise arendusprojektiga. Tõsi, heas asukohas – San Antoniost läänes, kiirtee nr 151 kõrval, kaubanduspiirkonna ja mitmesuguse meelelahutuse läheduses. Ent ameeriklaste jaoks imeliku projektinime ning raskesti hääldatavate tänavanimedega.

Kolm elurajooni arendavat kohalikku firmat – TriStone Homes, David Weekly Homes ja Forest City – ei oska esmalt ammendavat selgitust anda, miks rajoon Eestist inspireeritud sai. Oletatakse, et asja taga võis omal ajal olla mõni eestlane.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed