Tallinna korterite hinnad langesid aastaga 22%

Uus Maa Kinnisvarakonsultantide analüütik
Annika Jakobson ütles värskes turuülevaates, et Tallinna korterite hinnad on
võrreldes buumi kõrghetkega langenud 22%. Langus jätkub.

Korterite hinnad jätkasid ka juulis langemist. Hinnalangus on olnud juunis ja juulis suurem kui varasematel kuudel, jäädes 5-9% vahele. Aasta algusest on hinnad Tallinnas langenud umbes 12% ning võrreldes tippajaga 2007. aasta kevadel umbes 22%. Võrreldes eelmise kuuga, langesid hinnad kõige rohkem Mustamäel ja Kristiines. Keskmine tüüpkorterite hind magalapiirkondades on 16 000-20 000 kr/m2, ütles Jakobson.

Vastavalt Maa-ameti andmebaasile vahetas juulikuus Harjumaal omanikku 743 ja Tallinnas 610 korterit. Esimese seitsme kuuga on Tallinnas korteriomanditega tehtud veidi üle 4330 tehingu, mis on 35% vähem kui eelmise aasta samal perioodil. Enim tehinguid toimus Lasnamäel, Mustamäel ja kesklinnas. Mustamäel sõlmiti juulis isegi rohkem tehinguid kui aastatagusel perioodil.

Hetkel on ostjad väga hinnatundlikud ning kinnisvara müüki kiirendab eelkõige soodne hind ning keskmisest parem asukoht, lisas Jakobson. Müügitehinguid raskendavad ka finantseerimistingimused, kuna laenuintressid on tõusnud.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed