7. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pumeko juht näeb probleemide taga liigniiskust

AS Pumeko juht Kazmar Läns ütles aripaev.ee-le, et kui firma Bruno Palksaare majale aknaid ja uksi paigaldas, käisid seal segu- ja krohvitööd. Kuna puidust avatäited vajavad stabiilset sisekliimat, paigaldatakse nad reeglina ehitustööde lõppjärgus.

Länsi sõnul paigaldatakse puitaknad ja -uksed siis, kui maja on praktiliselt valmis. Ehituse aegu aetakse läbi ajutiste ustega. Tüliks läinud tööde puhul kohtles tellija puidust aknaid ja uksi kui nende plastist liigikaaslasi.

Läns lisas, et Pumeko hoiatas Palksaart liigniiskuse eest, kuid too ei pannud asjatundja märkust millekski. "Me hoiatasime, kuid neil oli väga kiire. Parasjagu käisid segu- ja krohvitööd. Niiskuse protsent oli 40-50, tekkis nn käsnaefekt. Sellest tulenevalt tuhmusid kremoonid, värv koorus ja ustel oli näha hallitust," rääkis ta.

"Paketisisesed iluliistud, need olid tõesti kaardus," rääkis Läns tootja enda möödalaskmistest ja kinnitas, ettellijaei lasefirmal puudusi kõrvaldada.

"Me oleme käinud temaga tarbijakaitses ja igal pool. Kõikjal ütles ta välja, et tahab pääseda teise osa maksmisest," rääkis Läns. "seda on jah igal sammul tunda," lisas Läns vastuseks küsimusele, kas maksmata jätmine võib tähendada, et kliendil pole lihtsalt raha.

"Talle olid defektid nagu kingitus," leidis Läns jamärkis, et on puidust aknaid ja uksi tootnud juba 20 aastat, kuid Palksaare sarnast tellijat pole ta varem kohanud.

"Eritellimustööde puhul, nagu meie teeme, maksavad kliendid korralikult ningmaksetega hilinemist ega võlgu pole," ütles ta. "See puudutab pigem neid, kes teevad masstoodangut." Ehitusturu üldine jahenemine pole Pumekot mõjutanud. Tänavu on tellimusi sama palju kui möödunud aastal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785