6. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omanik: üürimaja pidamine tähendab eraldi töökohta

Tallinnas Endla 58 asuva üürimaja omanik Helju Trilljärv ütles, et kuna maja pidamine tähendab eraldi töökohta ning tema perel valmis just ridaelamu, otsustas ta maja müüa.

Aripaev.ee vahendab siinkohal intervjuu akna- ning uksekatteid tootva AS Veepisar tegevdirektori Helju Trilljärvega, kus ta räägib algselt oma pere tarbeks renoveeritud majast, selle praegustest üürnikest ning tulevikuväljavaadetest.

Müügikuulutuses nimetate üürilepinguid. Palun öelge, kas need lepingud sisaldavad punkti, mis võimaldab üüri tõsta vastavuses inflatsiooniga?

Üürihinna muutmise võimalus on kord aastas. Muutmiseks annab aluse olukord kinnisvaraturul. Üürilepingud inflatsiooni või tarbijahinnaindeksiga otseselt seotud ei ole, kuna tegelikkuses ei pruugi eluruumide üürihinnad liikuda vastavuses nende näitajatega.

Kui pikaks ajaks on üürilepingud sõlmitud? Kui palju on üürnike seas inimesi, peresid ning firmasid, kes plaanivad Endla 58 majja jääda pikemaks kui aastaks-kaheks-kolmeks?

Reeglina üheks aastaks, kuid on ka tähtajatuidlepinguid. Kuna meil on nii tore maja, siisenamus on rohkemkui üks aasta. Põhiliselt on nad noored inimesed, kes alles planeerivad pere loomist või oma kodu ehitamist.

Kui raske või kerge oli sellesse majja üürnikke leida?

Üürnike leidmine ei ole probleem. Alati on väga palju soovijaid ja üürileandmine toimub loetud tundide-päevade jooksul.

Võrreldes teiste avalikus müügis olevate kortermajadega on Teie maja hind soodne. Palun öelge, kuidas ja miks valisite maja müügiks just sellise hinna?

Valisin hinna toetudes kinnisvara tänasele turusituatsioonile ja hindamisaktile.

Milliseks kujuneb Teie määratud müügihinna ja arvestuse järgi üürimaja tootlus?

Ei soovi siin konkreetset numbrit välja tuua, kuna see sõltub lisaks üüritulust veel mitmetest asjaoludest, näiteks oma- ja laenukapitali suhtest ning muust sellisest. On võimalikud ka erinevad tootluse arvutamise meetodid.Suurusjärk jääb alla 10% aastas.

Keda näete oma vaimusilmas selle maja ostja ninguue omanikuna?

Mulle meeldiks, kui ostaks inimene, kes ise sooviks seal ka elada. Maja sobib näiteks mitmele põlvkonnale koos elamiseks. Kinnine territoorium ja oma iluaed, kus kasvavad ka mõned viljapuud-marjapõõsad, on väga sobiv keskkond väikelastele.

Endla 58 maja sobib kakülalistemajaks.Kuna selle maja juurdeja hinna sisse kuulub hästisisustatud, töötav ning toimiv ilusalong kahe juuksuri ja kosmeetiku töökohaga, sobib see tulevasele majaomanikule väikeseks ettevõtluse arendamise vormiks.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785