1. august 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sedinile kuulunud vineerivabriku enampakkumine kukkus läbi

Pjotr Sedinile kuulunud Kohila Vineerivabrik täna lõppenud enampakkumisel uut omaniku ei leidnud. Vabriku alghinnaks oli seatud 425 miljonit krooni, mis käis rahvusvahelistele kosilastele paraku üle jõu.

Täna kell 15.00kukkus ärimees Pjotr Sedinile kuulunud ettevõtte Baltic Panel Group Kohila Vineerivabriku enampakkumiste esitamise kell. Pankrotihaldur Andres Hermeti sõnul sobiva hinnaga kosilast esimesel ringil ei leitud. „Huvi tehase vastu oli aktiivne, kuid selle hinnaga pakkumist ei laekunud,“ sõnas Hermet. Kohila Vineerivabriku alghinnaks seati 425 miljonit krooni.

Pankrotihalduri sõnul vaadatakse alghind tuleval nädalal uuesti üle ning objekt läheb teisele ringile, mis kestab kuni augusti lõpuni. Kui palju hinnas järele antakse Hermet öelda ei osanud.

„Kokku laekus meile neli pakkumist. Kaks Venemaalt, millest üks läbi Läti investeerimispanga ning teine ettevõttelt otse, kes on ka varem tehasesse puitu tarninud. Üks Soomest ja üks Rootsist,“ rääkis Hermet potentsiaalsetest kosilastest. Pankrotihalduri sõnul ei olnud siiski ükski huvitatu valmis nii kõrget hinda kui nõuti pakkuma. Samuti tõdes Hermet, et enampakkumise korraldamiseks ei olnud just ka kõige sobivam aeg, kuna paljud on puhkusel ning äritegevus soikus. „ Uus enampakkumine mis kestab kuna augusti lõpuni tuleb kindlasti parem. Siis on asjad juba kiiremas tempos liikuma hakanud,“ sõnas mees.

Hermet lisas, et Kohila Vineeritehase vastu tundis huvi ka Otepääl puidutehast omav UPM- Kymmene. „Ega nemadki soovi enda kõrvale konkurenti, kuid Kohila tehas tundus liiga suurena ning ka hind mida küsitakse liiga krõbe,“ rääkis pankrotihaldur, lisades, et lisaks eelnimetatutele käivad hetkel läbirääkimised ka Hiina kaubanduskojaga, kes samuti ole objektist huvitatud.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785