EKFL diskuteerib valdadega infrastruktuuri kulude jagamise üle

Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFL)
juhtkond on võtnud eesmärgi tekitada avatud diskussioon kinnisvaraettevõtjate ja
kohalike omavalitsuste vahel ning jõuda ühele meelele infrastruktuuri
rajamiskulude jaotamise.

Üheks tähtsamaks probleemiks on lasteaedade rajamine. Seaduse kohaselt peab omavalitsus kindlustama vähemalt ühe aasta vanusele lapsele lasteaiakoha. Valglinnastumisega seotud aktiivse kinnisvaraarenduse ja just noorema elanikkonna hoogsa kasvu tingimustes käib selline ülesanne enamusel omavalitsustel selgelt üle jõu. 26.juunil 2008.a. kohtusid EKFLi juhatuse liikmed ja administratsioon Rae vallaga.

EKFLi tegevdirektor Tõnis Rüütel ütles, et tegemist on esimese kohtumisega plaanitavas seerias. Püüame eelkõige üksteise muredest aru saada, lisas ta. Juhatuse esimehe Peep Soomani sõnul on vallajuhtidega kohtumise idee olnud EKFLi juhatuses arutusel juba mõnda aega.

EKFL-s on 46 liikmesfirmat. Juhatusse kuuluvad Peep Sooman Pindi Kinnisvarast, Risto Raus Simus Kinnisvarast, Swen Uusjärv BREIC-st, Mart Saa Rotermann Eestist ja Peep Vooro. Maaklerite Koja (EKMK) juhatusest on EKFLi juhatusse delegeeritud Aivar Sool ja EKFLi juhatusest EKMK juhatusse Swen Uusjärv.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed