Kinnisvaraturg kukub veel 30%

Dv.ee kirjutab, et spetsialistide hinnangul kukub kinnisvaraturg
veel 20-30% ja kõige valusama löögi saavadsellest SEB Pank ning
Swedbank.

Läti ja Eesti kinnisvarasektori kriis avaldab kõige sügavamat mõju Rootsi pankadele SEB ja Swedbank, ütlesid Norra investeerimispanga ABG Sundal Collier analüütikud ja soovitasid osta DNB Nordi jaDanske Banki aktsiaid, vahendas portaal biznews.lv.

ABG Sundal Collieri uusim väljaanne näitas, et Eesti ja Läti kinnisvaraturg võib veel 20-30% võrra kukkuda, lisas Nams24.lv viitega Rootsi majandusportaalile Direct. Väljaande hinnangul on kiire langus möödapääsmatu. Enim tuleb Balti riikides kahjumeid kanda SEB-l ja Hansapanga omanikul Swedbankil.

Analüütikud märkisid, et nii Eesti kui ka Läti poliitikud püüavad riigieelarvet tasakaalustada ja seetõttu jääbmõlema riigi majanduskasv kuskile nulli kanti.

Aruandes räägitakse ka sellest, et ABG Sundal Collier alandab SEB-le antud soovitust "hoia" soovituselt "müü" peale, näidates, et majanduse jätkuval halvenemisel panga laenukahjumid suurenevad. Vähendati ka SEB ja Swedbanki kasumiprognoosi, uueks prognoosiks on 13-15% aktsia kohta.

Need investorid, kes usuvad majandusseisu paranemisse, võiksid osta DNB Nord ja Danske Banki aktsiaid, lisasABG Sundal Collier.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed