28. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara nuiab investoritelt poolehoidu

Q Vara pakub läbi sõrmede vaatavaileinvestoreile 11% võlakirjaintressi asemel 13% aastaintressi.Investorite vastuseisu korral seisab kinnisvarafirma silmitsivõlakirjade ennetähtaegse lunastamise vajadusega.

Q Vara omakapitali osakaal pole juba mõnda aega vastanudvõlakirjaemissiooni tingimustele. Võlakirjainvestorid andsid lisakapitali kaasamiseksaega 30. juunini. Tänavu on Q Vara mitmel korral raporteerinud, et kohe-kohe on neil omakapitali osakaaluga kõik korras.

21. juulil saatis Q Vara börsile kaks teadet, millest üks teavitas, et võlakirjaemissiooni tingimuste täitmiseks võtavad nad Q Capitalilt 86 miljonit krooni allutatud laenu. Q Capital kuulub seejuuresQ Vara omanikele SLProductionsile ja Marine Systemsile.

Teine börsiteade halas, et ammulubatud Terminal Nr 11 müük pole ikka veel toimunud. Ühtlasi pole veel asja saanud kaMaskavase projekti müügist Lätis.

"Läbirääkimised potentsiaalsete kaasinvestoritega jätkuvad. Tulenevalt väga põhjalikust analüüsist on projekti ettevalmistus nõudnud esialgsest pikemat aega. Tänase teadmise juures on tehing plaanis lõpetada käesoleva aasta augustis-septembris," seisab börsiteates.

"Maskavase müügiprotsess kulgeb vastavalt prognoositud graafikule ning lõpeb kõigi eelduste kohaselt käesoleva aasta septembris-novembris," rahustas Q Vara ja lisas, "peale Terminal Nr 11 ja Maskavase tehingu teostumist jõuab prognoositav omakapitali osakaal vähemalt 45%ni Q Vara bilansimahust."

Börsiteade lisab aga kohe, et just tehingute venimise tõttutaotleb Q Vara investorite nõusolekut 86 miljoni kroonise allutatud laenu konverteerimiseks omakapitali ja pakub neile vaevatasuks 13% võlakirjaintressi. Seda arvestataks juba alates 9. augustist.

21. juulist 3. augustini toimuvat investorite hääletust protokollib Sampo Pank.

Sellel, kes ei nõustuettepanekuga, palub Q Vara teha märke järgneva lause ette: ”Mitte nõustuda Q Vara ettepanekuga ja kvalifitseerida alla 30% omakapitali osakaal rikkumisjuhtumiks.”

Kui võlakirjainvestor pole 3. augustiks oma vastuseisust teatanud, loetakse ta nõusoleku andnuks. Hääletus loetakse õnnestunuks ja otsus vastuvõetuks, kui selle poolt on olnudinvestorite enamus.

Q Vara võlakirju omab praegu 15 firmat ja kaks eraisikut. Firmadele kuulub üle 99% võlakirjade kogumahust. Võlakirjade lunastamise tähtaeg saabub 2009. aastal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785