28. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äritava ei luba Lillepeal Q Vara asju kommenteerida

Aripaev.ee palus täna Q Vara juhil Alo Lillepeal selgitada varasemates börsiteadetes ilmnenudvastuolusid, kuid ta ütles, et hea äritava ei luba seda enne järjekordseid börsiteateid teha.

Aripaev. ee küsis Alo Lillepealt:

- kust võttis Q Capital nii palju raha, et sai seda Q Varale laenata;

- miks pidi Q Vara 86 miljonit krooni laenama, kui oleks võinud firma omanike ja nende sõpradega seotud n-ö heategevuslaenud tagasi nõuda;- kui palju võlakirjainvestoreid on tänaseks Q Vara laenu omakapitali konverteerimise ja intressi tõusu pakkumise vastu võtnud;- miks Terminal Nr 11 müügitehing, millest Te ajalehes pasundasite, notaris vormistamata jäi;- kuhu kadus Q Vara potentsiaalsete koostööpartnerite ringist Hollandi investor HIH.

Lillepea põhjendas vastamata jätmist: "Sel nädalal paneme poolaasta aruande üles. Lisaks ka ühe börsiteate. Need seletavad enamiku asju ära."

Seepeale palus aripaev.ee, etLillepea vastaks täna vaid neile küsimustele, mis selgitaksid vasturääkivusi ettevõtte varasemates teadetes. Ühtlasi pakkus väljaanne Lillepeale taas võimalust selgitada, miks Q Vara seotud isikutele heldekäeliselt laenu andis ja sellega võlausaldajate huvisid kahjustas.

Võlausaldajate huve kahjustavat laenuandmist heitis Q Varale ette audiitor. Kommentaari asemel lubas Lillepea asja selgitada börsiteate vahendusel, kuid pole seda siiani teinud.

"Mul ei ole kommentaaridega probleeme. Hea tava on, et enne aruannet siiski ei ole mõtet seda teha (selgitusi anda - toim). Oluline on anda adekvaatset informatsiooni ja seda õigel ajal," põikles Lillepea täna.

"Etteruttavad teated tekitavad lihtsalt segadust. Teeme nii, et ma annan sel nädalal börsiteated välja ja kommenteerin neid veel eraldi juurde näiteks järgmise nädala jooksul. Ma olen lihtsalt siis oluliselt targem," püüdis ta infoga kaubelda.

Aripaev.ee täpsustas, kas see tähendab, et Lillepea ei oska hetkel Q Vara investeerimisotsuseid ja hetkeseisu puudutavatele küsimustele vastata.

"Kirjuta siis nii, et heale äritavale viidates palus Lillepea nädal aega lisakommentaariks, sest selle nädala jooksul annab Q Vara välja kaks börsiteadet, üks siis kuue kuu aruande vormis, mis olukorda täielikult selgitavad. Ehk kirjuta tõtt palun," õpetas kinnisvaraärimees veebiväljaannet lugejate infonälga leevendama.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785