21. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tähesaju City esimene etapp valmib augustis

Tähesaju City arendaja Hindrek Leppsalu teatel valmib Lasnamäele kerkiva uut tüüpi kaubandus- ja meelelahutuskompleksi esimene etapp augustis.

Tähesaju City nime kandev 100 000 ruutmeetrise kaubanduspinnaga kompleks ehitatakse Mustakivi ja Laagna tee ristmikule.Esimeses etapis valmib 35 000 ruutmeetrit kaubanduspinda. Sama palju kaubanduspinda saab valmistuleval aastal ning viimased 30 000 ruutmeetrit2010–2011.

Esimese etapi viimast 12 000 ruutmeetrist osa lõpetab Eesti Ehitus.

Tähesaju City arendaja Hindrek Leppsalu sõnul koondab keskus endasse terve hoonete pargi, misvalmib lõplikult 2011. aastaks. „Tähesaju City saab olema pidevas arengus ja muutumises, pakkudes klientidele järjest uusi ostu- ja ajaveetmisvõimalusi,“ rääkis Leppsalu.

Leppsalu märkis, et augustis valmivatelekaubanduspindadele on üürnikud juba leitud.Ka tuleval aastal valmivatele pindadele on arenduse seisukohalt olulises osas üürnikud olemas.

„Lasnamäe ei olnud kinnisvaraarenduse kõrghetkel ilmselt paljude jaoks prioriteetne piirkond, mistõttu näevad täna paljud ettevõtted just siin piirkonnas kasvuruumi,“ kommenteeris Leppsalu. „Kui kinnisvara ülepakkumine ilmnes kõigepealt elamupindades, ja seejärel jõudis büroopindadeni, siis kaubanduspindade arendamine ja haldamine on ilmselt oma keerukuse tõttu jätkuvalt nõudlusest maas.“

Praeguseks tegutsebTähesaju City alal 10 000 ruutmeetrise kaubanduspinna ja 800-kohalise parklaga Prisma Peremarket, Opeli ja Chevrolet maaletooja Ascar Tallinna esindus ning Mustakivi Auto Toyota keskus. Nüüdlisandub kompleksile ka rõivapoode ja toitlustusasutusi ning tekib mitmeid sportimise ja vaba aja veetmise võimalusi.

Tähesaju City sai oma nime meteoriidikillu kukkumisjäljest, mis piirkonnas avastati ja mille järgi on kaubandus- ja meelelahutuskompleksi läbiv tänav nimetatud Tähesaju tänavaks, ütles Leppsalu.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785