14. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sonda vallavolikogu müüs korterid võileiva hinnaga

Esimesel juulikuu päeval Sonda vallavolikogu istungil otsustati müüa Sonda vallas Erra külas vanas mõisapargis asuv eakas kolme korteriga palkmaja maha 4000 krooniga.

Vallavolikogu ei takistanud ka asjaolu, et alles kuu aega tagasi võeti vastu otsus müüa maja enampakkumise korras alghinnaga 11 000 krooni, teatas OÜ Viru PR suhtekorraldusfirma, kes läkitas tõestuseks kaasa ka video vallavolikogu istungist, kus maja müümist teistkordselt otsustati. Videot vallavolikogu istungist saad vaadata siit.

Vallavolikogu üks liikmetest räägib videos, et aasta aega on seisnud vallas avaldus mehelt nimega Lipp, kes soovib neid kortereid osta. 6 poolthäälega ja ühe vastuhäälega otsustas eelmine vallavolikogu istung müüa korterid enampakkumisel. Samuti juhib volikogu liige teiste tähelepanu asjaolule, et enampakkumine tooks valla kassasse rohkem raha.

Samuti tõstatab ta küsimuse, kas ei tehta liiga aasta aega oma avaldusega volikogu otsust oodanud Lipp’ile, kes oleks saanud võimaluse enampakkumisel korteri soetada, samas kui uus avaldaja Ants Treil, kes on mingil põhjusel rohkem volikogu soosingus, saab korteri endale 4000 krooni eest.

Vallavolikokku kuuluv jurist tegi ettepaneku tühistada eelmise vallavolikogu otsus enampakkumise osas, mille järel juhitakse juristi tähelepanu asjaolule, et ettepanekud otsuse tühistamise osas peavad olema eelnevalt päevakorras ära märgitud. Antud juhul nad seda ei ole.

Volikogu liikmed korraldasid järsku ilmunud huvilisele Ants Treile ka väikestviisi ülekuulamise, nõudes muuhulgas aru, miks tahab mees kortereid osta. Trei ütles selle peale volikogu liikmetele, et ega ta tahagi ning korteri soetamiseks kirjutas ta aasta aega oodanud Lipp'i palvel, kellele volikogu palkmajas asuvaid kortereid müümas keeldus ja seda kallima hinnaga enampakkumise korras teha võimaldas.

Vallavolikogu esimees Karmen Kõrts tõstatas selle peale küsimuse, miks ja kas alati käivad volikogu liikmed aru pärimas inimestelt, kes valda avaldusi kirjutavad.

Hetk hiljem ütles vallavolikogu esimees, et lõpetame nüüd selle vaidlemise ja teeme ära otsused ehk siis tühistame eelmise ja kiirkorras vormime valmis ka uue otsuse müüa kõik palkmajas asuvad korterid koguhinnaga 4000 krooni soovijale Ants Treile. Korterite hindadeks kujunesid 1000 krooni ühetoalise korteri eest ja 2000 krooni kahetoalise korteri eest. Otsuse poolt oli 8 vallavolikogu liiget ja vastu üks, kaks isikut ei hääletanud.

Enampakkumise teel oli ette nähtud korterite alghindadeks ühetoalise korteri korral 3000 krooni ja kahetoalise korral 5000 krooni.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785