11. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene rikkurid ostavad USAs kallist kinnisvara kokku

Ajal, kui Ameerika rikkad kannatavad krediidikriisi käes, on üha suurenenud rikaste venelaste hulk, kes ostavad ja müüvad maju kõige kallimates Ühendriikide piirkondades.

Põhilised piirkonnad, kuhu vene rikkurid endale Ameerikasmaju ostavad, onNew York, Colorado mägipiirkonnad, Florida ja California, kirjutab The Wall Street Journal.

Kuigi nende venelaste arv, kes ostavad „trofeemaju“ on võrdlemisi väike, on see grupp siiski üsna oluline, kuna mõned aastad tagasi hakkas nõrgenev dollar ligi tõmbama välismaiseid ostjaid, kuid venelasi nende seas eriti ei olnud. Nüüd kui Vene majandust toetavad suurenenud energiahinnad ja Moskva kinnisvara on üks maailma kalleimatest, on mujal kinnisvara ostmine suhteliselt soodne.

Ameerika on praegu alles viimane peatus venelaste suurel tuuril. Londonis on nii palju venelasi endale kinnisvara hankinud, et ühte linnaosa hüütakse Moskvaks Thamesi ääres, samuti on väga populaarsed rikaste venelaste hulgas majad Lõuna-Prantsusmaal.

„Vene ostjaid saab pidada väikeseks kogukonnaks, need on samad inimesed, kes on käinud samades koolides. Kui üks oligarhidest läheb kuhugi, siis tulevad teised kohe järgi,“ sõnas kinnisvarakonsultant Natalia Harrison.

Sotheby kinnisvarakonverentsil räägiti just Vene ja Hiina ostjatest kui uutest turgudest väga kallitele majadele. Viimasel ajal on keskendutud klientide leidmisele Venemaalt ning samuti on Ameerikas tegutsema hakanud Moskvast pärit kinnisvaraarendajad nagu näiteks Mirax.

Vene ostjatele on tavaliseks sooviks turvalisusega seonduv, sealhulgas maa-alune parkimine, väravatega sissepääsud ja videokaamerad. Mõned ebatavalisemad soovid on olnud näiteks peidetud helikopteri maandumisplats Lõuna-Prantsusmaal, maa-alune relvahoidlaga veinikelder Londonis, paanikatuba ühes teises majas Inglismaal.

Vene väetisega tegelev miljardär sai tuntust sellega, et ostis 100 miljoni dollari eest endale villa Floridas. Nüüd aga plaanib ta kogu selle 10 000-ruutmeetrise maja maha võtta, kuna see on liiga väike.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785