26. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vooglaid: tulemus jäi oodatust kaks korda väiksemaks

Manutendi juhatuse esimees Märt Vooglaid tunnistas, et oli Peterburi hotelli ehitades lootnud kaks korda suuremat kasumit, kui tänane müügileping tegelikult toob.

„Kasum jäi väiksemaks, kui alguses planeeritud. Esialgu lootsime ehk ka väga palju teenida, aga tulemus jäi oodatust kaks korda väiksemaks,“ sõnas Vooglaid Sokos Hotel Vasilievsky Soome kaubandus- ja hotellikontsernile SOK müümist kommenteerides.

Hotelli müügihind jäi Vooglaiu sõnul tänasest turuhinnast tuntavalt alla, kuna varem sõlmitud ostuoptsioon ei jätnud Manutendile kuigi palju kauplemisruumi. Läbirääkimisi soomlastega peeti seitse kuud.

„Eks läbirääkimised on alati keerulised protsessid. Midagi lihtsat siin ei ole, aga tänaseks on mõlemad osapooled rahul. Ega nad ei sundinud mind alla kirjutama,“ vastas Vooglaid kergusega hääles.

Manutendi tulevikuplaanidest rääkides ütles mees, et ettevõte jätkab nagu varemgi. „Arvatavasti võtame midagi ette Peterburis, lisaks peame otsustama, mida Läti projektidega teha. Ootame sügise ära, siis otsustame,“ rääkis ta.

Seni lõpetab ettevõte viimaseid töid müüdud Peterburi hotelli juures. „Kõik korrused on põhimõtteliselt valmis. Jäänud on veel tehniliste seadmete kontroll ja esimesel korrusel vaja üht-teist lõpetada. Üldiselt aga veab SOK juba mööblit,“ kirjeldas Vooglaid olukorda.

Manutendi soovi Tallinna börsil uusi võlakirju emiteerida kommenteerides ütles Vooglaid, et tegemist on võlakirjaprogrammiga, mitte ühe võlakirjaemissiooniga. „Mingit miljardilist võlakirjaemissiooni ei ole. See on võimalus, mida vajadusel kasutame. Kui tahame, siis võime võlakirju välja anda kuni miljardi krooni eest. Praegu aga on meil neid 110 miljoni krooni eest ja need maksame sügisel tagasi,“ lausus Vooglaid.

Uusi võlakirjaemissioone aga võib oodata siis, kui häid projekte silmapiirile tuleb. „Vaatame, mis sügis toob. Kui võlakirju on vaja, siis me neid ka välja anname. Me anname investoritele hea meelega võimaluse teenida ja iseendale ka muidugi,“ lisas firma ta.

Manutendil on praegu Lätis ootel kaks projekti: korterelamutega elurajoon Jurmalas ja multifunktsionaalne kõrghoone (20% elamispindasid ja 80% äripindasid) Riia kesklinnas Daugava jõe kaldal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785