East Capital ostis Arco Vara osaluse ühises kinnisvarafirmas

Täna, 20. juunil ostis varahaldusettevõte
East Capital oma seniselt partnerilt Arco Varalt välja 50% osaluse AVEC Asset
Management ASis, mis haldab kinnisvarafonde AVEC Baltic Property Fund ja Arco
Baltic Real Estate Portfolio. Tehinguga saab East Capitalist ettevõtte
ainuomanik, teatas firma.

„Ühisettevõtte asutamine 2005. aastal oli oluline samm nii East Capitalile kui ka Arco Varale. Meie koostöö Baltikumi juhtiva kinnisvaraettevõttega oli mõlemapoolselt kasulik ja seda just uute teadmiste näol,“ selgitas East Capitali Baltikumi regiooni juht ja AVEC Asset Management nõukogu esimees Gert Tiivas. „Edasi jätkame kinnisvarafondide ainuvaldajana, mis tähendab, et võtame kontrolli ja täisvastutuse fondide investeerimistegevuse üle. Pikaajalise vaatega investorina on see meie jaoks ääretult tähtis,“ lisas ta.

Samuti kinnitas Tiivas, et AVEC Asset Management jätkab aktiivse investorina Balti riikide kinnisvaraturul. „East Capital on Baltikumi investeerinud enam kui 10 aastat ning selle ajaga omandatud kompetents suunab ka edaspidi meie investeeringuid. Samuti vaatame aktiivselt uute ja kiiresti kasvavate turgude poole. Nii näiteks teatasime hiljuti Venemaa ärikinnisvarale suunatud fondi East Capital Russian Property Fund loomisest.“

2005. aastal asutatud AVEC Asset Management haldab kinnisvarafonde AVEC Baltic Property Fund ja Arco Baltic Real Estate Portfolio, mille maht on kokku enam kui 220 miljonit eurot. Fondid investeerivad Eesti, Läti, Leedu ärikinnisvarasse nagu kontorihooned, spaad ja hotellid, tootmishooned, kaubanduskeskused jm äripinnad.

Ettevõtte AVEC Asset Management hallatavate fondide portfelli kuuluvad näiteks GO SPA Kuressaares, kolm laohoonet Tallinna piiril asuvas Tänassilma kompleksis, Narvas asuv Kerese Keskus, Riia kesklinnas asuv Jeruzelemes ärihoone, Leedus, Klaipeda piiril asuv Laracija ärihoone ning Vilniuses valmiv Jin & Jan keskus, mis koosneb kahest büroo- ja kaubanduspindadega kõrghoonest.

East Capital on sõltumatu varahaldusettevõte, mis keskendub Ida-Euroopa finantsturgudele. Ettevõtte hallatavate varade väärtus on ligikaudu 4,4 miljardit eurot. East Capitali investeeringud hõlmavad 29 riiki ja enam kui 400 miljonit inimest. East Capitali peakontor asub Stockholmis, ettevõtte harukontorid tegutsevad Pariisis, Tallinnas, Moskvas, Oslos, Hong Kongis, Milanos ja Viinis.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

november 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed