18. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pohlaku lubatud staadionitest pole kippu ega kõppu

Aivar Pohlaku juhitud jalgpalliklubi FCF lubas 1,5 aastat tagasi Tallinna linnavalitsusega sõlmitud lepingu kohaselt, et ehitab kuni aastani 2010 igal aastal Tallinna kaks staadionit.

Tänaseks pole aga midagi ehitatud ning selle asemel pakub jalgpalliklubi linnavalitsusele Wismari tänaval asuvat teisaldatavat kilehalli. Tallinna linnavalitsus kiitis täna spordihalli üleandmist sätestava lepinguprojekti heaks.

Lepingu alusel antakse Tallinna linna omandisse spordihalli teisaldatavad konstruktsioonid. Eelmisel aastal soetatud polüesterkangast 44 korda 20 meetri suuruse halli bilansiline väärtus on 600 970 krooni. Spordihall on hüvitusekskahe staadioni eest, mille jalgpalliklubi pidi tänavu ehitama ning sellega loeb linnavalitsus Pohlaku lubadused linna ees täidetuks.

2006. aasta viimasel istungil kiitis Tallinna linnavalitsus heaks lepingu MTÜga Jalgpalliklubi FCF, millega viimane kohustus aastatel 2007-2010 ehitama Tallinna kaheksa universaalstaadionit. Staadionid oleks ehitanud jalgpalliklubi, linnavalitsuse kanda jäänuks staadionite valgustussüsteemide projekteerimise ja rajamise kulud ning ka staadionite hooldamise kulud. Asukohad staadionitele pidi määrama Tallinna spordi- ja noorsooamet.

See leping oli üks osa nn paketist, millega linnavalitsus ja jalgpalliklubi FCF pidi klaaritud saama 25 miljoni kroonise võla, mille FCF linnale võlgneb Lilleküla staadioni aktsiate eest. Aivar Pohlak sai toona raha tagasi maksmiseks neli aastat ajapikendust ning kokkulepitu kohaselt on linnal alles 2010. aasta 30. maist alates õigus jalgpalliklubilt hakata võlga sisse nõudma.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785