Uuring: sel aastal lõpetab tegevuse 25 kinnisvarafirmat

1Partner Kinnisvara poolt läbi viidud
iga-aastasest küsitlusest selgus, et 2008. aastal lõpetab raske olukorra tõttu
kinnisvaraturul oma tegevuse üle 25 kinnisvarafirma.

Arvestades turu hetkeseisu usub üle poolte uuringus osalenutest, et 2008. aastal lõpetab tegevuse rohkem kui 25 kinnisvarafirmat. 1Partner Kinnisvara tegevjuhi Martin Vahteri kinnitusel on kivi juba veerema lükatud ning ootuspäraselt jätkub see muster veel terve aasta vältel.

Kaselgus uuringust, et käesoleva aasta lõpuks Eesti kinnisvaraturg langeb veel, kuid kinnisvarakrahhi lähiaastatel oodata ei ole

Jätkuvalt on suurem osa maakleritest veendunud, et peale üleminekut eurole toimub Eestis kinnisvarahindade üleüldine tõus, mida näitas ka eelmisel suvel läbiviidud uuring. Ligi pool vastanutest peab Tallinna perspektiivseimaks tulevikupiirkonnaks Koplit ning Põhja-Tallinna tervikuna. Valdava enamuse uuringus osalenud maaklerite arvates muutub kliendi jaoks kinnisvara soetamisel määravaks kriteeriumiks hind.

Hoolimata enamike tarbekaupade ja teenuste hinnataseme ühtlustumisest Lääne-Euroopa riikide tasemega, arvavad üle poolte vastanutest, et kinnisvarahinnad jäävad 2010. aastaks siiski madalamaks kui Helsingis.

Järgmist nö kinnisvarahitti maaklerid sel korral üheselt ennustada ei osanud, kuid populaarsemateks objektideks pakuti odavmüügi kortereid ja maju.

1Partner Kinnisvara uuris, sarnaselt mullu juunis läbiviidud uuringule, 40 juhtiva Tallinna kinnisvarabüroo maakleri arvamust kinnisvaraturu lähiaastate kohta. Lisaks 1Partner Kinnisvarale osales uuringus Uus Maa Kinnisvarabüroo, Pindi Kinnisvara, Ober Haus, BPE Kinnisvara ja Rime Kinnisvara.

1Partner Kinnisvara põhiteenused on kinnisvara vahendus, -hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine. 1Partner Kinnisvara poolt juhitavate varade kogumaht ületas 2007. aasta lõpu seisuga 1,2 miljardit krooni.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed