11. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva tippametnik viidi töökabinetist välja käeraudus

Narva linnavara- ja majandusameti direktori kohusetäitja Arkadi Nikolajev viidi teisipäeval oma kabinetist välja käeraudus. Läbiotsimine kestis pikalt, kirjutab dv.ee.

Viru ringkonnaprokuratuur avaldas dv.ee-le, etArkadi Nikolajev asub praegu politseis, kuid keeldus andmeid täpsustamast. Nikolajevit võib kinni hoida 48 tundi. Praeguseks on ta vahi all viibinud juba üle ööpäeva.

Eile teatas Ida politseiprefektuur, et vahistamine on seotud Nikolajevi tööga. Ametniku kabineti läbiotsimise juures viibinudNarva linnapea Tarmo Tammiste keeldus samuti kommentaaridest.

Narva linnasekretär Ants Liimets ütles, etta pole Nikolajevi vahistamise põhjustega kursis, kuid ei välistanud selle seotust hiljutise riigikontrolli auditiga. Liimets märkis, et tema hinnangul ei avastanud riigikontroll nii tõsiseid rikkumisi, mis oleks nõudnud ametniku arreteerimist.

"Ootame veel pisut, 48 tunni möödumiseni. Siis selgub," ütles Liimets.

Varem on Liimets rääkinud, et Nikolajevi osakonna raamatupidamises avastati andestamatud vead, mida ei saanud finantsaasta lukkulöömise tõttu enamadministratiivkorras karistada.

Nikolajevi vahistamise kohta ei osanud midagi öelda ka Narva abilinnapea Sofia Homjakova, kes puhkab praegu välismaal. "Kui tagasi jõuan, võin kommenteerida. Praegu ma lihtsalt ei tea, mis Narvas toimunud on," ütles ta telefonitsi.

Viru ringkonnaprokurör Anu Toluki sõnul on kriminaalmenetluse käigus kogutud andmetele tuginedes hetkel isikut alus kahtlustada pistise nõudmises ja vastuvõtmises erinevates summades ning riigihangete teostamise nõuete rikkumises.

Pistise võtmise eest korduvuse tunnustel on karistuseks seadusega ettenähtud kuni viieaastane vangistus, riigihangete teostamise nõuete rikkumise eest näeb seadus ette karistusena rahalise karistuse või kuni üheaastase vangistuse.

Hetkel on Nikolajev kahtlustatavana kinni peetud kuni 48 tunniks. Vahistamise ja ametist kõrvaldamise taotluse esitamise kohtuleeeluurimise ajaks otsustab prokurör lähiajal.

Kohtueelset uurimist juhib Viru Ringkonnaprokuratuur, menetleb Ida politseiprefektuur.

Nikolajev täitis Narva linnavara- ja majandusameti direktori kohustusi 2006. aasta 17. veebruarist.Varem oli ta kommunaalmajanduse osakonna eesotsas.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785