4. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sooman: majandusaasta aruandes oli viga

Pindi Kinnisvara juhatuse liiges Peep Sooman kirjutab vastulauses, et tänases Äripäeva artiklis „Pindis keskmisest poole pisem palk” on mitmeid faktivigu ning artiklis pole arvestatud Pindi Kinnisvara poolsete täpsustustega.

Järgneb Soomani kommentaar:

Ekslik on väide, justkui Pindi Kinnisvara töötajate keskmine palk on oluliselt madalam konkurentide palkadest. See ei vasta tõele. Tunnistame eksimust, et 2006. aasta majandusaasta aruandes oleme audiitori korraldusel käsitlenud kõiki Pindi Kinnisvara kaubamärgi all tegutsevaid isikuid firma töötajatena. Vastavasisulise paranduse esitame ka äriregistrisse. Tegime sellekohase viite ka Äripäeva ajakirjanikule, kes paraku seda artikli loomisel arvesse ei võtnud.

Pindi Kinnisvara ASis töötas 2006. aasta jooksul keskmiselt 31,25 töötajat (aasta lõpus 33), kellele maksti töötasuna välja 4 597 288 krooni, mis teeb aasta keskmiseks brutokuutasuks 12 259 krooni, mis muuseas ületas artiklis võrreldud Arco Vara kui ka Eesti keskmist töötasu.

Pindi Kinnisvara grupis töötas aruande aasta jooksul keskmiselt 196 inimest, kellele maksti töötasuna välja 13 135 591 krooni, mis teeb aasta keskmiseks brutokuutasuks 5585 krooni.

Grupi keskmisest madalam töötasu on tingitud Pindi Kinnisvara teenuste mitmekesisusest. 2006. aastal töötas gruppi kuuluvas OÜs Pindi Kinnisvarahaldus ja selle tütarfirmas Riias 138 kinnisvarakorrashoiuga seotud inimest, mis moodustab kogu grupi töötajaskonnast ligi kolmveerandi. Neist valdav enamus olid koristajad, kellest osalise tööajaga töötajaid oli koguni 58%.

Ettevõte kasutab maailmas ning ka kõikides Eesti kinnisvarabüroodes üldlevinud praktikat, kus paljud spetsialistid, eelkõige aga hindajad ja maaklerid, rendivad tuntud kinnisvarafirma kaubamärki ettevõtjatena. Kahjuks ei võtnud Äripäev arvesse ka selgitust, et Pindi Kinnisvara liikmete hulka olid arvestatud franstiisivõtjad Lääne-Virumaal, Ida-Virumaal, Saaremaal, Järvamaal, Viljandimaal, Valgamaal ja Võrumaal. Nende isikute tasud ei saagi kajastuda Pindi Kinnisvara töötasustatistikas.

Tänane Äripäev kirjutab, et Pindi Kinnisvaras maksti kinnisvarabuumi tippajal juhatusele kuni 22 000kroonist brutopalka ja töötajate brutotasu oli sektori keskmisest poole väiksem, jäädes 5000-6000 kanti. Tõsi, suur osa rahast liikus otse töötajate firmadesse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785