3. juuni 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa üüriturg pingutab hinnalanguse päästmiseks

Kinnisvara ostmise vastu Saaremaal on huvi olemas, kuid hinnad pole paljudele jõukohased. Üüriturg seevastu õitseb.

Viimaste aastate hinnatõusuga huvi kaotanud välismaalaste asemele on siginenud turgu korrastavad eestlased, kes tõotavad küll mõningast tehingute arvu kasvu, kuid odavama hinna eest, kirjutas Äripäeva lisa Kinnisvara.

Kevad on kasvatanud saarel toimuvate kinnisvara ostu- ja müügitehingute arvu. Peamiseks põhjuseks võib pidada sesoonsust, aga ka hinnakorrektuure.

Kinnisvara vastu on huvi olemas, kuid probleem on pigem selles, et hinnad ei ole siiski veel paljudele inimestele jõukohased. Põhilised ostuhuvilisedon Saaremaal praegu eestlased. Kui aasta-paar tagasi olid nendeks soomlased, siis nüüd on olukord teine. Kuna kinnisvarahinnad tõusid varasematel aastatel väga kiiresti, siis välismaalaste jaoks on Saaremaa nüüdseks juba liiga kallis piirkond. Samuti mõjutavad ostu parvlaevaühendus ning toidukauba ja elektrienergia hind.

Korteritehingute arv kasvab, hinnad on viimasel poolaastal langenud 10–15%. Järelturg ehk vanemate korterite suurem hinnalangus toimus eelmise aasta lõpus. Valitsebüldine ootusärevus, ostjad ootavad kannatlikult veelgi suuremat hinnalangust.

Kõige rohkem tuntakse huvi 1–2toaliste üürikorterite vastu. Üürnikeks on noored pered, õpilased ja töölised, kes tulevad väljastpoolt Saaremaad.

Üürihinnad on mõnevõrra tõusnud. Keskmine kuuüür jääb3500–5000 krooni vahele. Otsitakse privaatseid maakodusid. Kevadperioodil aktiviseerub maamajade ja talude turg. Võrreldes eelmiste aastatega on huvi siiski veidi väiksem, kuna üldine kinnisvaraturu olukord on ärev.

Keskmises seisukorras maakodu hind algab umbes 500 000 kroonist, halvas seisukorras elamuid on võimalik soetada ka oluliselt odavamalt. Eelistatakse elamuid, mis on omanäolised ning privaatsed. Määravaks teguriks on kakrundi suurus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785