30. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT vallutab Kesk-Euroopat

Soome ehituskontsern YIT laieneb jõuliselt Kesk-Euroopas, murdes oma tegevuse piire suisa Balkani külje alla.

YIT Corporation ja MCE AG allkirjastasid lepingu MCE ehitussüsteemide teenuseid pakkuvate ettevõtete müümiseks Saksamaal, Austrias, Poolas, Tšehhi Vabariigis, Ungaris ja Rumeenias YITile 29. mail 2008. Tehingu tulemusel laiendab YIT oma teenuseid kuude uude riiki, teatas ettevõte.

YIT omandatavad ettevõtted pakuvad mitmesuguseid ehitussüsteemide ja nende hooldamise ning käitamisega seotud teenuseid. Ostetud ettevõtetes töötab kokku 1900 inimest. 2007 aasta tulu ulatus umbes 355 miljoni euroni. Tulust veidi üle 40% saadi Saksamaalt, veidi üle 40% Austriast ja ülejäänud umbes 15% Poolast, Tšehhi Vabariigist, Ungarist ja Rumeeniast.

"Omandamise tugevaks motivaatoriks oli pädev personal, kellel on laialdased teadmised ehitussüsteemidest. Ostetud ettevõtted täiendavad YIT teenuseid ning eeldatavalt ei kaasne tehinguga töötajate koondamist. Omandamine annab meile võimalused tehnoloogiaalaste teadmiste ülekandmiseks, näiteks energiasäästmise ja monteerimislahenduste osas," kommenteerisYIT Corporationi president ja tegevjuht Hannu Leinonen.

Tehingu maksumus on 55 miljonit eurot (860 miljonit krooni). Tehingu sularahas makstav osa täpsustatakse hiljem, kui tehing on kinnitatud ning omandatud ettevõtete netovõlg on soetusmaksumusest maha arvatud. Tehingu lõpetamine sõltub konkurentsiasutuste-poolsest kinnitusest. Eeldatakse, et omandamine lõpetatakse 31. juuliks 2008.

Seni on YIT keskendunud Soome, Venemaa ja Balti riikide turgudele.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785