East Capital võtab sihikule Venemaa kinnisvaraturu

Rootsi varahaldusfirma East Capitali uus
fond võtab sihikule Venemaa kinnisvaraturu.

East Capital Property Fund investeerib kaubanduskeskustesse ja jae-ettevõtlusega seotud kinnisvarasse piirkondliku tähtsusega linnades Venemaal, samuti Ukrainas ja Kasahstanis. Suletud investeerimisfond on suunatud institutsionaalsetele investoritele ja seda juhib East Capital Private Equity. Fondi esialgne maht on 200 miljonit eurot (3 mld kr).

East Capitali Russian Property Fund investeerib kasvava rahavooga kaubanduskeskuste ja jae-ettevõtete kinnisvarasse, mille väärtust tõstab suur siseriiklik nõudlus ning jaekaubanduse jätkuv tõus. Fond on sihikule võtnud kiiresti kasvavad ja üle 500,000 elanikuga piirkondliku tähtsusega linnad peamiselt Venemaal, kuid ka Ukrainas ja Kasahstanis. Nende riikide majanduskasv on seni olnud arenenud riikidest oluliselt jõulisem ning kasvu jätkumist prognoositakse ka edaspidiseks.

"East Capital on nendele turgudele investeerinud viimased kümme aastat ning selle aja jooksul kogunenud ekspertiis ja loodud laiaulatuslik võrgustik on meie jaoks ülimalt väärtuslik, seda enam, et soovime investeerida kinnisvarasse, mis ei ole tavainvestoritele kättesaadav,” sõnas East Capitali Private Equity tegevjuht ja East Capitali kaasasutaja Kestutis Sasnauskas.

East Capital Propery Fund’i eesmärgiks on kujundada tasakaalustatud kvaliteetvarade portfell, mis arvestab objektide asukohta, turuolukorda ja rentnikebaasi ning riski ja potentsiaalse tulu vahekorda. Fondi sihiks on saavutada üle 15%-line sisemine tulumäär. Fond plaanib investeerimisega alustada juba 2008. aasta suve jooksul.

"Investeerime kõrge tootlikkuse potentsiaaliga varadesse. Räägime aktiivselt kaasa objektide arendamises, mistõttu osaleme ka ärikontseptsioonide kujundamises, rentnike jaotuse, kliendivoogude ja efektiivsust tõstvate tegevuste planeerimises,“ ütles East Capitali kinnisvarainvesteeringute osakonna juht Biljana Bozic.

East Capitali kinnisvarainvesteeringute meeskond paikneb Moskvas ja Stockholmis ning on tegelenud kinnisvarainvesteeringute ja arendusprojektidega Venemaal, Ukrainas, Baltimaades ja Lääne-Euroopas.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed