Arco Vara: suurprojekti alustamise pluss on ehitushind ja ainult ehitushind

Suure projekti alustamise plussid praegu on
kindlasti madal ehitushind ja tõsiasi, et ega see igavesti madalaks ei jää,
rääkis aripaev.ee-le Arco Vara juhatuse esimees Aare Tammemäe, kommenteerides
täna nurgakivi saanud NCC Ehitus elukvartaliprojekti.

"Siin on mitu asja: praegu on ehitushind oluliselt madalam ja ehitushinnad ei jää ju igavesti sellisele tasemele,"põhjendas Arco Vara juhatuse esimees asjaolu, miks on just praegu hea aeg ehitamiseks. „Kui väiksemate osadena teostatakse, on see täiesti mõistlik lähenemine.“

Küsimusele ostjate ostujõu kohta tänases jahtuvas majandusolukorras, vastasTammemäe küsimusega: "Mis sellel ostujõul siis häda peaks olema? Ostujõud ei vähene, aga vähenenud on kindlustunne, ostujõuga kindlasti midagi halvasti ei ole,“ ütles Tammemäe, kelle sõnul on praegu turul ringi vaatav inimene väga hoolikas ja rahulikult otsuseid kaaluv. Veel lisas ta, et praegu on kindlasti raske projekte müüa paberil, sest inimene tahab ikkagi ostetavat näha ja katsuda.

Aare Tammemäe sõnul läheneb Arco Vara ise praegu uutele ehitustele projektipõhiselt ning parasjagu käib Kadrioru Tivoli alale ehitatavate kortermajade ehitushindade paikapanemine ja muud ettevalmistustööd. „Ei ole veel lõplikult otsustatud, millal hakatakse seal ehitama.“

Küsimusele, kas praegu turul toimuv puhastusprotsess tähendab paljude väiksemate arendajate pankrotti, vastas Tammemäe, etasi ei ole päris must-valge. „Olukord mõjutab suuri ja väikeseid, kuna valmistuti ju ette suurenevaks nõudluseks,“ rääkis esimees ning lisas, et viimane jäiküll tulemata ja mahud vähenesid kõikidel. „Kui kellelgi on ainult üks-kaks projekti siis võib olla raske küll. Ellu jäävad tugevamad.“

NCC Ehitus pani täna nurgakivi Rannamõisa tee ja Vana-Rannamõisa tee vahelisele alale kerkivale 48 kortermajaga Pärnaõue elurajoonile.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed