Pro Kapital teenis Baltimaadest 880 miljonit krooni kasumit

Kinnisvaraarendaja Pro Kapital Grupi Balti
ärid teenisid mullu konsolideeritud ja auditeerimata andmetel ligi 880 miljonit
krooni puhaskasumit.

Pro Kapitali Eesti, Läti ja Leedu ettevõtete äritulu moodustas eelmisel aastal üle 2 miljardi krooni. 2006. aastal oli see näitaja 463 miljonit ning puhaskasum 12 miljonit krooni.

Pro Kapital Grupi juhatuse liikme Andrus Lauritsa sõnul on ettevõtte finantspositsioon tugev ning investeeringud jätkuvad. "Hoolimata muutunud majanduskeskkonnast ei ole plaanis hoogu maha võtta. Pro Kapital on pikaajalise investeerimisprojektsiooniga investor ja plaanime investeerida ka kehvadel aegadel,“ rääkis Laurits.

Pro Kapitali Balti riikide tegevusstrateegia on investeerida asukoha poolest suure arengupotentsiaaliga kinnisvaraobjektidesse, neid turu nõudmiste kohaselt arendada ning müüa. Teine suund on Lauritsa sõnul keskendumine peamiselt suurte kaubanduskeskuste ning terviklike elurajoonide ehitamisele. „See strateegia on olnud edukas,“ sõnas Laurits.

Pro Kapital Grupp arendab oma tütarfirmade vahendusel kinnisvara Eestis, Lätis, Leedus, Venemaal, Ukrainas, Saksamaal ja Itaalias. Eelmisel aastal alustas Pro Kapital Tondi Linnaku arendusprojekti ettevalmistustöödega, järge ootab Kalaranna uusarendus Linnahalli piirkonnas. 2007. aastasse jäi ka Riias asuva Domina Shopping kaubanduskeksuse müük Saksa investeerimisfondile KanAm Grundinvest Fonds. Pro Kapital teeb Baltimaades viie suure arendusprojekti ettevalmistusi.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Ajakiri Ehitaja

detsember 2018

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed