4. mai 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Antoniak müüs osa Artig KVst

Kinnisvaraarendaja Artig KV OÜ omanik ja tegevjuht Marek Antoniak müüs ettevõtte vähemusosaluse strateegilistele partneritele.

Firma uued osanikud onkolm kodu– ja välismaisel kapitalil põhinevat kinnisvara- ja investeerimisfirmat: Satnam Europe OÜ, Toompeamaja AS ja Integer Invest OÜ.

„Meie eesmärk on jätkuvalt olla terves Balti regioonis üheks edukamaks,konkurentsivõimelisemaks ja jätkusuutlikumaks kinnisvaraettevõtteks, et pakkuda inimestele parimaid elamispindu,“ ütlesAntoniak. „Selle eesmärgi hoidmiseks kaasasime oma tegevuse laiendamiseks parima kogemuse ja suure investeerimisvõimekusega ettevõtted.“

Artig KV juhina jätkab ettevõtte tegevjuhtimist Marek Antoniak, kellele kuulub isikliku investeerimisfirma Axor kaudu ka pärast omanikeringi laiendamist kõige suurem osalus ettevõttes.

Artig KV tegutseb Eesti kinnisvaraturul kuuendat aastat. Firma 2007. aastakäive oli 192 miljonit krooni, puhaskasum 59,5 miljonit krooni ning investeeringuid tehti 76 miljoni krooni eest. Käesoleva aasta I kvartali käive oli 38,6 miljonit krooni, mis on mullu sama perioodiga võrreldes kasvanud 20%.

Artig KV on välja arendanud ja jätkab valminud korterite müüki Hansuõue, Merepiiga ja Kauri elurajoonides ning Tina tn 7 korterelamus. Samuti viib ettevõte lähiajal lõpule Veerenni 15 kortermaja, Merepiiga ja Kauri elurajoonide arenduste viimased etapid. Lisaks kuulub ettevõtte arendusportfelli kümmekond elukondliku otstarbega kinnistut Tallinnas, Harjumaal ja Narvas.

Satnam Europe OÜ on Briti kapitalil põhinev Satnam Gruppi kuuluv investeerimis- ja kinnisvaraettevõte, mis tegutseb Balti riikides ja Ida-Euroopas. Firma tegevusvaldkonnad on kinnisvaraarendus ja investeeringud IT-, logistika- ja kõrgtehnoloogiasektorisse. Ettevõtte portfelli koguväärtus ulatub 400 miljoni euroni. Eestis on firma investeerinud kinnisvarasse, omades osalust kaheksas tegutsevas kaubanduskeskuses ja elamuarendusprojektides Veerenni kvartalis ning Pärnaõue elurajoonis.

Toompeamaja AS on Cross Holdings ASi kontserni kuuluv kinnisvarainvesteeringutele spetsialiseerunud ettevõte, mis on tegutsenud üle kümne aasta Balti riikide ja Ida-Euroopa kinnisvaraturgudel. Cross Holdings kuulub Andres Saamele, OÜ KISRAN Investeeringute kaudu on Toompeamaja ASi vähemusosanik ka Einar Entsik.

Integer Invest OÜ on 2007. aastal asutatud finantsvahenduse ja investeerimisega tegelev ettevõte, mille omanik on riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni liige ja Eesti Posti nõukogu liige Indrek Raudne.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785