Tiit Aava: pilvelõhkuja on alates 120 meetrist

Ehitusfirma TTP plaanib majanduskeskkonna
paranedes kopa maasse lüüa, et ehitada kaks kõrghoonet Järvevana
kõrghoonetepiirkonda.

„Kõrghooneid ei ole me varem ehitanud. Aga me oleme igasugu teisi hooneid ehitanud ja seega ei näe ma siin midagi üle jõu käivat endale. Muidugi Eesti mõistes on kõrghoone alates 50 meetrit. Maailma mõistes pole see midagi. Pilvelõhkujate klassi minekuks peaks olema ikkagi vähemalt 120 meetrit,“ kommenteeris TTP suuromanik Tiit Aava.

2007. aasta lõpus algatati detailplaneering kõrghoonete teemaplaneeringusse kuuluvate Järve tänava kinnistute 19korruselise ja 18korruselise äri-ja elupindadega hoone ehituseks. Aava sõnul on plaanid konkreetsed.

„Meil on väga tõsised plaanid. Tuuletallajad me pole. Praegu on planeering algatatud ja kooskõlastused on lõppfaasis. Me loodame selle aastanumbri sees planeeringu kehtestada. Kõrghoonete planeerimine võtab ka minimaalselt üheksa kuud aega,“ lisas Aava.


Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Harmet otsib PEAINSENER

Harmet OÜ

07. juuni 2018

Q-HAUS BALTIC OÜ otsib PROJEKTIJUHTI

Tammiste Personalibüroo OÜ

31. mai 2018

ASTEL EST OÜ otsib TEHASEJUHTI

M-Partner HR OÜ

05. juuni 2018

Ehituse erilehed